От една седмица имам проблем със разпознаването на CD-RW Teac CD-W540E от Win2kPro.Какво се случва:
При boot-ване BIOS-a успешно разпознава записвачката.Всички опции в BIOS-а за IDE са на AUTO - така карам от година вече без никакви проблеми.И двата IDE канала са разрешени.
След зареждане на Win2kPro на пръв поглед всичко е нормално.При поставяне на диск в записвачката обаче,WIN-а не разпознава,че такъв е поставен в нея и при опит за стартиране изписва "Please insert a disc into drive N:".Става въпрос за диск за четене.Ако Win-а се зареди с диск в записвачката,проблем няма - чете се,разпознава се и всичко е ОК.Същото се получава и на втората операционна система WIN2kPro.В същото време този проблем го няма изобщо при Win98SE(имам инсталирани 3 операционни системи - 2 - Win2kPro SP4 и една Win98SE).При нея диска се разпознава и чете без проблем.
За опит преинсталирах едната Win2kPro,но нямаше никакъв ефект - проблемът си оставаше.
Записвачката я слагах на другия си компютър(също с Win2kPro) - работи без проблеми,което изключва повреда в нея.
Данни за системата - дъно Gigabyte 8PE667Pro Dual Bios,P4 2.4GHz,RAM 512 MB.
Драйвери - Intel INF 5.1.1.1002 , Intel Application Accelerator 2.3(т.е. последните излезли,но проблемът се появи с тези преди тях и реших да ги update-вам,но няма ефект)
Дали проблемът е във втория IDE-канал на дъното?Ако е така обаче,защо работи без проблем под Win98SE?Или проблемът е във Win2kPro?Операционните системи са легални - закупени миналата година.
Ще бъда благодарен на всеки,който ми помогне.Хардуера ми е в гаранция,но проблемът е такъв,че...