O/C на CELERON на 600. Как се вдига волтажа?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз като го настроя на 83 пече здраво и не зарежда XP
<div align="right">Originally posted by MAKAPOB*-*08/07/2004*:* 21:49:28</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не ти го зарежда заради PCI шината. Пробвай с някой хард от старите. При мен не искаше да зареди ХР с бързите хардове (>20ГБ)
Относно това че волтажа не е клокерски
процесорите които се @ без грижи на 200 ФСБ са с 1,7 - 1,75 Волтаж
тези а 1,5 не искаха да запалят на 100 - причина малко ток - ако успееш обаче да му пуснеш 1,7 - 1,75 волта - вероятноста да тръгне е много по-голяма
Един участник преди време "lamer" имаше такъв проблем , който се реши като от 1,5 - пусна 1,75 волта и всичко заспа
Добре де преди ми разправяше, че няма да стане, а сега ми казваш че няк'ъв твой познат е 'дигнал волтажа и е тръгнал !?!
А и откаде да я видя тази таблица с модовете ?
Ами погледни изказването:
"тези а 1,5 не искаха да запалят на 100 - причина малко ток"
Малко ток... Тока е следствие от напрежението, а не обратното (или едно и също). Мисля, че това е изказване на човек, който не разбира правилно понятията напрежение и ток.
Напрежението е важно да е по-високо. По-голям ток е следтвието от по-високото напрежение (за съжаление), НО Е НЕЖЕЛАНО следствие, а не ПРИЧИНА!
Мене много ме съмняват тези 1.5V. Ще е нещо като Celeron 600 ULV за лаптопи. Не съм гледал в сайта на интел, но както и да е - ако е така, значи този celeron ще е даже по-добре.