-   
До колко да clockna?
  вредно е, когато нямаш pci/agp lock, или с други думи - заключване на честотата на pci и agp, което позволява о/с да бъде само на процесора, а не и на другите компоненти.

о/с се прави по два начина - с повишаване на множителя на процесора ( предпоставки - отключен процесор. на intel не са отключен и не подлежат на коментар. при amd е друго нещо, но за леснота предполагаме, че са заключени, защото повечето са ).

другият начин за о/с е с повишаване на честотата на шината, за което става въпрос и тук. при тези чипсети, които нямат pci/agp lock с всяко повишаване на честотата на шината се повишава и респективно честотата на pci (default 33mhz) и agp (default 66mhz).

процесор на 100mhz ( не реална честота, а тип процесор ) използва множител 3 върху стандартния pci 33mhz. процесор на 133 - 4, 166 - 5 и т.н.

съответното пускане на 133 mhz процесор на 150 води до повишаване на pci с колко? default-a на 133 е 33*4, следователно делим 150 на 4 и получаваме 37.5 mhz за pci и съответно 37.5*2=75mhz agp вместо стандартните 66mhz.

надявам се, че съм бил достатъчно ясен и полезен
    -   
До колко да clockna?
  FearMe отговорът ти беше перфектен [:)]

Но сега възникна въпроса "Има ли моето дъно agp lock?" Моделът му е DFI AK74-ec

Не успях да открия тази информация, но като имам чувството, че тази 'екстра' при мен я няма[V] Ако някой знае ще съм мноо благодарен, а и ще ми е приятно да си поиграя [:P][:P][:P]
    -   
До колко да clockna?
  братле, kt133 - просто забрави!
    -   
До колко да clockna?
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам почти същата система EPOX 8RDAi Ultra + Sempron 2500+

Успях да постигна само 1754 Mhz при FSB 167; Семпроните са със заключен за съжаление множител на 10.5; при по-високо FSB системата май става нестабилна; 2000 мгх май не са постижими; иначе дъното си е бащ оверклокърсо ;-( ама и така системата си върви доста бързо.....[:D]

<div align="right">Originally posted by hihimor - 03/02/2005 :  15:02:16</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ти обаче си му ударил голям клок на тоя процесор с 1Mhz вдигане на шината и като гледам си получил с 11MHz по-висока честота :).Сега би трябвало да работи доста по-бързо процесора от преди а ;).
    -   
До колко да clockna?
  с тоя ЕПОКС честно , на 220FSB го свирвам одма
    -   
До колко да clockna?
  Знам, че въпросчето ми малко е извън темата,но...

Така, правя си постепенно ъпгрейд.

Сега съм с ECS K7S5A и Duron на 800MHz и много смотана видео карта (TNT2).

И понеже нямам парички за Athlon 64 и NForce 4 питам:

1. Sempron има за s.A и за s.754?

2. NForce 2 е за s.A, NForce 3 е за s.754, а NForce 4 е за s.939?

3. Кои Barton-и и кои Sempron-и по-принцип са с отключен множител?

4. Barton или Sempron (малкото кеш sucks, според мен)?

5. Aко може да ми препоръчате видеокарта до около 100$. Не държа да играя най-новите игри на 1280х1024 и настройки на макс.

Засега съм се ориентирал към Epox с NForce 2 и Barton от 2400+ нагоре (333/400). За видео нещо като Radeon 9550 128bit.

Предполагам ще ме засърбят бързо ръцете да клоквам :)

Въпросчето ми е главно към FearMe и Mr.TECHNO, но приемам съвети от всички.

Благодаря ви предварително!
    -   
До колко да clockna?
  1. да

2. да

3. никой не може да ти ги опише всичките, но принципно приеми, че са заключени

4. barton

5. по-добре 9600. ако си фен на nvidia - 5700, но е малко по-слабичка от ati 9600

иначе машинката ще стане добре. особено ако вземеш 2500+, защото 99% от тях нямат проблеми с пускането на 200mhz шина, което ги превръща в 3200+, което пък е гарантирано при това дъно