EPOX 8RDA3+ PRO SEMPTRON 2500+ 2x256 MB DDR400 TWINMOS
Въпроса е на колко сте успея да ги clockna?
EPOX 8RDA3+ PRO SEMPTRON 2500+ 2x256 MB DDR400 TWINMOS
Въпроса е на колко сте успея да ги clockna?
до колкото издържат []
дъното е хубаво, паметта е хубава, въпросът е процесорът колко ще "пусне", но това е винаги до бройка. е, в крайна сметка sempron-ът си е едно малко пони, а не расов кон, така че не очаквай чудеса от героизъм от него, дори и след о/с
И в механиката се задава подобен въпрос:
"До кога се стяга една гайка"
И съответния отговор:
"До скъсване и четвърт оборот назад"[:D]
мисълта ми беше някакви приблизителни максимални честоти да знаете да не прецакам нещо.
Кажи колко ще постигнеш. 2Гхц трябва да ги хванеш, но за повече...
Някой ползвал ли е програмата на GigaBite за овърклокване
iTunes?
Ако да - кажете става ли.
к
Имам почти същата система EPOX 8RDAi Ultra + Sempron 2500+
Успях да постигна само 1754 Mhz при FSB 167; Семпроните са със заключен за съжаление множител на 10.5; при по-високо FSB системата май става нестабилна; 2000 мгх май не са постижими; иначе дъното си е бащ оверклокърсо ;-( ама и така системата си върви доста бързо.....[:D]
Допълнение: безопасен начин за оптимизация и овърклок на системи с nForce става с NVIDIA nTune Performance Application
от http://www.nvidia.com/object/sysutility.html - при мене не всички опции на тази програма обаче работят
Не думай - със Семпрон 2500+ - с Gigabyte Nf2 7N400L - без грижи го свирнах на 200 фсб , без да пипам нищичко - само шината естествено де- и тръгна на 2100 мхз и си бачка до ден днешен с температура 43 градуса- от 36 на 2500+
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Mr.TECHNO Posted - 03/02/2005 : 17:23:14
Не думай - със Семпрон 2500+ - с Gigabyte Nf2 7N400L - без грижи го свирнах на 200 фсб , без да пипам нищичко - само шината естествено де- и тръгна на 2100 мхз и си бачка до ден днешен с температура 43 градуса- от 36 на 2500+
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Изрових интернета относно овърклокването на семпрона - има много малко за това - сигурно просто защото не може да се овърклоква като хората! [^]. При ФСБ около 170 и повече системата ми увисва; твойто си е голямо постижение [Wow!]- защо ти върви, а при мене - не???!!![V][?][]
EPOX 8RDAi Ultra nForce2 2x256 DDR 400 V-Data nVidia FX 5500 128 Mб
В началото бях с дъно на гигабайт, но го смених щото ми показваше много висжки -нереални- температури...
Uspjah da go pusna na 2 Ghz na 191 6ina no mai pregriava stoto zabiva pri natovarvane do 51-52 grad. na 1.7 V e. Ne znam dali e ot temp ili mu e slab voltaja.
Бих желал да споменам нещо
Тъй като много се чудех дали Амд семпрон 2200 (работещ на 1,5, но уж работил на 2.2 или нещо такова как да е)или Целеронче Д.
Взех Целерон Д на 2.26. С едно смешно дънце за 60$ - GB8i865P-g максимум клок на 3.8Гхз, обаче позабива. Но на 3.6 няма никакви проблеми - 55 - максимум 60градуса.
Та ако някои се чуди да знае, че и Целерона се клоква не малко
Колеги отговора за що не можете повече да го клокнете е в това че незнаете кои шини са със стандартни пиц /агп /рам
естествено 4е това са 66/ 100 / 133/166 /200/250
всички останли между тях са междинни и товарят рам /агп/пци
тука е ключа към палатката
друго освен дъно и процесор и рам е от голямо значение и харда и видеото и захранването да са такива които позволяват клока
Mr.TECHNO, когато се качва шината това не е ли вредно за останалите компоненти (hdd, video) и има ли голяма вероятност някой от тях да се бъгне!?