За последните о/с мохикани тук :)
малко да попредизвикам членовете на "старата IT-гвардия" тук :)
наскоро си сложих новото процесорче и преди ден-два ми се отвори време да го поизцедя, та да се побия малко в гърдите ;)
дъно: GIGABYTE MA69G-S3H
памет: 2*1 GB PQI/800
cpu: 4400+ Brisbane (2300 default)
към настоящия момент съм го стабилизирал на 3170, като той си тръгва спокойно и на 3230, но се дъни на ортос/3дм... подозирам охлаждане, но ще се разбере през уикенда. прави ми фасони като стигне 56 град и вероятно това е причината
HT 1100 (на гореспоменатите 3230 работи спокойно и на 1200)
паметта работи реално на 950мхц, 5-5-5-18, 2Т (демек не се е налагало да отпускам таймингите)
вдигнал съм cpu волтажа от дефолт 1.3 на 1.4, но го направих още в самото начало и може да се окаже, че дори няма нужда... волтажа на паметта и NB/SB не съм пипал
та, такива ми ти работи досега. за сверка 6400+ работи на 3200, така че ако успея да го стабилизирам на 3230 (и нагоре), ще сметна, че съм попаднал на свястна бройка :)
при интерес мога да приложа и малко CPU резултати - 3dm cpu score, еверест, сандра, pcmark и т.н.
Re: За последните о/с мохикани тук :)
Дай скрийшот с CPU-Z де, че закърняхме с тези перални и климатици :)
1 Прикачен файл(ове)
Бе то и аз има за какво да се хваля, ама на последък го правя по-често в hwbg, ама @Fearme повлече крак :)
Колега честито и айде влизай в списъка де: http://www.ripping.org/database.php?cpuid=544
А това е от мен:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=262137
Нещо все не остава време за повечко играчка за стабилизирането му, поради новата ми придобивка, а именно:
ами, мамка му, не иска да ми качи dump-a
казва, че е валиден, но версията на cpuz-то ми трябвало да бъде 1.41+. тя е 1.41, изтеглих и някаква бета 1.42, но не ще и не ще
за справка, бих бил 4-ти в онази класация, защото си подобрих 3230-то на 3342.6:
http://fearme.hit.bg/capture_16112007_191242.jpg
За мен "Овърклок" е като да надуеш автомобилна гума, надута с помпа до 2Атм до 2,5Атм с уста. Ами може и да успееш с кански усилия, но винаги ще караш със страх, кога ще гръмне. Ходенето "по перваза" става за екстремно изживяване, но не може да бъде обичайна практика.
...близо 2 години карах с athlon xp t-bred B 1700+ (реални 1467) клокнат на 2100, което ми спести поне 2-3 ъпгрейда, на обща сума въпросните 2-3 нови процесора, които биха ме държали актуално мощен
знанията и уменията са за това, за да ти спестяват разходи
всеки може да копае с лопата, но който знае да управлява багер, има по-висока производителност на труда ( работи по-бързо и прави по-малки разходи)
моята логика е тази
И аз доскоро пържих старият 2100+ на 166 шина с малко волтаж, ама последните месеци си работи по дефаулт, че съм затворил кутията с цел максимално обезшумява не на щайгата.
Lupus - за това са форумите, човек да прочете каква читава бройка да си купи и да я понапържи лекичко без риск. Все пак FearMe говори за разумен овърклок, не за екстремен...
@FearMe .....ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа баси бройката дето си докопал. Моя се дъни на тея честоти вече! Въпреки ,че на 3100 успях да го закрепя с зверски ток. Я да се преброим колко хора сме заради IT технологиите а не заради разните климатици и други глупости.
П.С. Нов рекорд http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=269028
http://valid.x86-secret.com/cache/269028.png
3177 MHz
@FearME , настигам те братче. Бавно ама славно ;) (след видеото е ред и на процесора и да се отървавам от мъките завинаги ;) )
Моя 3600+ още държи първенството с скромните 300 FSB и куцо дъно.
от 1900 @ 2850 , и все пак без да го зоря много.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
....
дъно: GIGABYTE MA69G-S3H
памет: 2*1 GB PQI/800
cpu: 4400+ Brisbane (2300 default)
към настоящия момент съм го стабилизирал на 3170, като той си тръгва спокойно и на 3230, но се дъни на ортос/3дм... подозирам охлаждане, но ще се разбере през уикенда. прави ми фасони като стигне 56 град и вероятно това е причината
HT 1100 (на гореспоменатите 3230 работи спокойно и на 1200)
паметта работи реално на 950мхц, 5-5-5-18, 2Т (демек не се е налагало да отпускам таймингите)
вдигнал съм cpu волтажа от дефолт 1.3 на 1.4, но го направих още в самото начало и може да се окаже, че дори няма нужда... волтажа на паметта и NB/SB не съм пипал
та, такива ми ти работи досега. за сверка 6400+ работи на 3200, така че ако успея да го стабилизирам на 3230 (и нагоре), ще сметна, че съм попаднал на свястна бройка :)
при интерес мога да приложа и малко CPU резултати - 3dm cpu score, еверест, сандра, pcmark и т.н.
Аз съм си приготвил същите памет и процесор, само дъното не е като твоето - имам под ръка GA-M68SM-S2 и GA-MA69VM-S2.
Кое от двете е по-подходящо за клокване??? Пък може и да се реша да взема и като твоето - тя разликата е 13-15 $.
Ще ставам клокър май на стари години :016: .
TECHNO, НЕМА начин да има начин да не си ФЪРСТ ! :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от stekyman
Аз съм си приготвил същите памет и процесор, само дъното не е като твоето - имам под ръка GA-M68SM-S2 и GA-MA69VM-S2.
Кое от двете е по-подходящо за клокване??? Пък може и да се реша да взема и като твоето - тя разликата е 13-15 $.
Ще ставам клокър май на стари години :016: .
Тези двете дъна които си споменал са micro ATX. Дъната които ползваме със FearMe , както и GOD който вече почти не влиза тук са чисти ATX. Не знам защо ама още от едно време не съм почитател на малките дъна.
stekiman - не ми се мисли ако успееш да надуеш твоя на 100% - няма стигане брат :)
techno, разбира се, че твоето джудже е НАЙ-ГОЛЯМОТО джудже на света ;)
освен това не знам къде се пишеш с твоите 300 fsb, след като аз на адаша ти на оптито 144 съм правил точно 334 fsb - 9*334 = 3006 :)
eddie, правилно си разбрал, че съм почитател на "безплатния обяд", но в случая с гореспоменатия ми t-bred 1467@2100 24/7, достигащ 2300 макс, както и зверската ми бройка в момента, говорим не просто за екстремен, а буквално за о/с от световен мащаб.
овърклокът не е резултат само на късмет, но и най-разбиращият не може да направи нещо свястно от куца бройка, както и обратното.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
stekiman - не ми се мисли ако успееш да надуеш твоя на 100% - няма стигане брат :)
И ще е първият в световен мащаб клокнал AMD X2 4400+ на 4600MHz или 8800+ :)
Човека си е написал ,че се е насочил към нещата които FearMe клоква, пък АМД да се клокне на 100% още май няма ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от Eddie
Lupus - за това са форумите, човек да прочете каква читава бройка да си купи и да я понапържи лекичко без риск. Все пак FearMe говори за разумен овърклок, не за екстремен...
Абе малко може, стига човек да знае къде е разумната граница. И аз при ограничение 90км/ч карам със 110км/ч, ама гледам да не е повече. Не бих се чувствал уютно в кола, на която съм натиснал педала до ламарината, от всякъде хвърчи масло, капачката на радиатора пъшка от зор да не избие, а аз само си мисля: "Дано не ми се пукне предна гума".... angel