Имам pentium2-400Mhz и дъно DTK PRM0080E1
с чипсет i440bx. Термодатчикът на процесора вътре в него ли е ? А как се следят и оборотите на вентилатора?
Предварително благодаря за отговорите.
Имам pentium2-400Mhz и дъно DTK PRM0080E1
с чипсет i440bx. Термодатчикът на процесора вътре в него ли е ? А как се следят и оборотите на вентилатора?
Предварително благодаря за отговорите.
Пробвай програмката MotherBoard Monitor - адски е удобна и можеш във System tray-а да си сложиш да ти показва постоянно колко градуса ти е процесора.
Програмката можеш да свалиш от този сайт
Термодатчика е извън процесора-на дъното много близо до него,а за оборотите на вентилатора трябва да го позволява дъното и самия Fan да има sense изход-имаи в предвид,че реалната температура в ядрото е отчитаната +25-35 градуса за P2
Пробвах с MBM - нищо не показваше.
Навсякъде пишеше само нули.
А как изглежда този термодатчик, явно с оборотите няма да стане.Процесора ми е на Slot1. И къде точно до процесора - на слота или на самото дъно.
10x.
За всяка марка и модел дъна е различно-ти нямаш ли книга за дъното ти??
В саита производител има пълния user manual-свали си го,предполагам там е описано всичко нужно
Нулите не са случайни!
Трябва да присвоиш на всеки сензор на програмата някой датчик, който е засечен от програмата, и ако имаш въобще някакъв, то със сигурност ще бъде засечен.
Аз май нямам сензор. Откъде мога да си купя, колко струва и как да си го сложа?
Може да провериш по Пиротска или в Студентски град,но не те съветвам да го монтираш на дъното,при тоя SMD[повърхностен] монтаж може само да го скапеш-а и не знам в софия да има машина за такъв.
Какво имаш предвид: "машина за такъв"?
Между другото аз съм от Варна.
Ako govori6 za "PRM-0080I E1", i nqma6 kniga
za danoto probvaj tuk:
http://www.dtk.com.tw/mboard/80ie1.html
i tuk
http://www.dtk.com.tw/ftp/manual/0080ie1/80e1-330.zip
Ako danoto ne poddarza "harware monitoring" ni6to ne moze6 da napravi6 s Mother Board Monitor ili kojato i da e analogi4na programka. Az wse si mislq 4e trqbwa da ima6 nqkakvi opcii za nabludenie, vse pak ne govorim za P133.
...stranno v BIOS-a nqma6 li nqkade menu, v koeto da ima ot4eti ot dat4icite? - Ako ima6, zna4i sas sigurnost danoto ima H/W monitoring...
Не, за съжаление нямам. Имам само опция за промяна на скоростта на процесора.
Виждал съм celeron 333 на който му пише всичко-температура, волтаж, а на моя P2-400 нищо не пише, направо се вбесявам!