Интересува ме на колко най-много мога да го клокна това CPU???
И съответно КАК?[:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Интересува ме на колко най-много мога да го клокна това CPU???
<div align="right">оргинално мнение на Wizard</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Чакай, чакай, много бързаш. Значи има 3 варианта:
1. Palomino - трудно се клоква и грее много
2.Thoroughbred 'A' - клоква се до 2 , 2.1 GHz
3.Thoroughbred 'B' - (аз имам такъв) - над 2.1 и много нагоре
На въпроса КАК... начини много и различни, ама първо кажи какъв е и тогава[]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
2.Thoroughbred 'A' - клоква се до 2 , 2.1 GHz
3.Thoroughbred 'B' - (аз имам такъв) - над 2.1 и много нагоре
<div align="right">оргинално мнение на didoriginal</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
За версия "А" - максимум 2.1, като опира до бройка. Виждал съм ТБред А, който не ще и на 2 да работи.
За версия "В" - 2,1 не е лошо постижение и именно това трябва да е разумният максимум за безпроблемна работа. Мен ако питате за 1700+, бих препоръчал 166 шина или около 1800 МХц. Наистина някои 1700+ работят на 2,3 и дори 2,4, но това става само със солидно увеличение на напрежението и съответно изключително качествено охлаждане (включва се и това на кутията). Общо взето максималната целева стойност за този процесор трябва да е 2,1 ГХц.
Извинявам се, но съм недогледал - става въпрос за 2100+. Там нещата са малко по-различни. Ами пробвай на 166 шина и ако работи стабилно и безпроблемно, го остави на нея според мен. С какво дъно си, защото от това зависи в не по-малка степен?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Wizard
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ако още не си го взел - спести си паричките и вземи едно 1700+ на 1.5В волтаж от новите (JIUHB DLT3C). Пуснах такова на 1.6В на 2300МХц стабилно. Вярно е, че е и до бройка и има нуждае от наистина качествено охлаждане, но ми се струва, че е по-добър избор от 2100+. Имай пред вид, че в момента е на 2100 на 1.5 волта []
>
!!!!Извинявам се за неясния ПОСТ (ама бързах)!!!!
Така...аз го имам това чудо,Паломино е (за жалост)!Ама аз съм си виновен,трябваше да изчакам малко(то аз щях да си взема ТБред,ама още не бяха навлезли в БГ)!
Нищо,мисля че засега не ми трябва по бърз процесор,като ми потрябва по-бърз ще си купя един ТБред и готово,ще си го клоквам и т.н.