az sam na4inae6t i ne znam kakvo e tova ovarlok bi li mi obqsnil nqkoi?
az sam na4inae6t i ne znam kakvo e tova ovarlok bi li mi obqsnil nqkoi?
Aми "ovarlok" - нищо не означава, няма такава дума !
Виж ако говориш за "overclock" - това означава собстеноръчно да си вдигнеш бързодействието ня някой от чарковете в PCто, като видеокарта и CPU примерно, вдигайки Мегахерците има собственоръчно...
Това в най-общи линии означава "overclock". Но да знаеш, това не е проста работа, това си е цяло изкуство, а за някой хора, дори смисъл на живот [:D][:D][:D]
Кайсо, в теб има скрит потенциал за lame-questions-support []
А за о/с-то, за теб, май последното важи [8D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">az sam na4inae6t i ne znam kakvo e tova ovarlok bi li mi obqsnil nqkoi?
<div align="right">оргинално мнение на heat_</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">4eti vnimatelno i 6te spe4eli6 obesatelno ! vij prosto temite po dolu .....[]
Кайсо грешиш!!! "ovarlok" или по-точно "overlock" значи нещо Това е моментът, в който прекалиш с овърклока и PC-то не може да бутне... в смисъл да изгрее и се нуждае от Clear CMOS или подобна функция за установяване на BIOS-a в нормален режим
heat , OVERCLOCK най - просто казано означава да си пуснеш компютъра , рама , PCI шината на по-висока честота от "заводската" - тоест от тази на която ти работи процесора.
Но най -важното което никой не ти споменава е че има 100% риск да изгориш някой компонент , за да постигнеш само около20 - 25 % по-голяма бързина.
Това е овърклока
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">/offtopic * припада драматично *
<div align="right">оргинално мнение на Kirande</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Kirande, направо ми изби всичките илюзии [:D][:D][:D][:D]
Имаш едно мляко с какао/натурален сок/капучино/бира/водка/ракия/джин с тоник/уиски от мене - каквото кажеш...
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА, умрях........ [8D][8D][8D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">heat , OVERCLOCK най - просто казано означава да си пуснеш компютъра , рама , PCI шината на по-висока честота от "заводската" - тоест от тази на която ти работи процесора.
Но най -важното което никой не ти споменава е че има 100% риск да изгориш някой компонент , за да постигнеш само около20 - 25 % по-голяма бързина.
Това е овърклока
<div align="right">оргинално мнение на Mr.TECHNO</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Aйдеее, старата песен на нов глас ....
1. 100% друг път, при новите машини, ако знаеш какво точно правиш, шанса да изгориш нещо или да му скъсиш живота до такава степен, че да се повреди от използване а не от старост е 0 !!!
2. Аз не виждам 25% процента производителност при процесор пуснат 12.5х200, вместо 133х11 примерно или 18х100 и 18х170, на мене ми се струва че това си 50+.
3. Хората отдавна са ти сложили ПЦИ/АГП делител и проблема с ХДДтата и другата периферия, отдавна вече го няма.
П.С. Gadget, overlock и оverclock, нямат нищо общо с ovarlok, ама признавам, че твоето звучи по-близко като изказ [:D]
Mersi mnogo za mneniqta vi pone ponay4ih ne6to mersi !!!!!
И като закючителни думи да кажа, след като си научил нещо....
НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ДА ИЗПРОБВАШ НИЩО ОТ КАЗАНОТО ТУК, И ВСИЧКИ ОПИТИ ЗА О/Ц НА ПРОЦЕСОРА СА НА ТВОЯ ОТГОВОРНОСТ, КАКТО И ТОВА ЧЕ НИКОИ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЕВЕНТУАЛНИ ЩЕТИ ПРИЧИНЕНИ ОТ НЕПРАВИЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ПЦ-ТО!
))))))))
Това прозвуча като последните 3 реда на гаранция за компютър [:D]
Heat, day malko info za tva kakva sistema imash, moje da ti se dade primer za overclock, ot 5-10Mhz-a otgore nishto nqma da mu stane na comp-a ti
Има ли въобще смисъл да пробва за 5-10MHz, по добре да не знае какво е о/ц, щом е за 5-10
Да прасне едно 100-150 отгоре, това най-малкото []
Kayso , сега заяждаш ли се ?
Казах най-просто казано - не се впуснах в дълбоки размисли и обяснения ( макар да е доказано че @ води до голям риск да опукаш нещо - иначе защо фирмите не признават гаранция при опукан @ процесор ) - но не искам да се заяждам - просто обясних на пича по най-елемнтарния начин какво е овърклока ( за всички компютри , ане за най-новите ) , но това е тема на друг разговор