Zdraveite,
Predi da zaredi Boot Manager-a na WinXP, na ekrana mi izliza slednata gre6ka "ERROR - Can't Write ESCD" i sled 2-3 sec. iz4ezva i si prodylzhava s bootvaneto. Njakoi znae li kakvo ozna4ava tova?
10x
Zdraveite,
Predi da zaredi Boot Manager-a na WinXP, na ekrana mi izliza slednata gre6ka "ERROR - Can't Write ESCD" i sled 2-3 sec. iz4ezva i si prodylzhava s bootvaneto. Njakoi znae li kakvo ozna4ava tova?
10x
ESCD - Assigns the system resources (IRQ and DMA)automaticaly by BIOS
namira se v BIOS na PnP/PCI Configuration Setup -> Resources controled by -Auto ili Manual
viz tam kvo stava
Това значи:
"Грешка - Не може да се пише ESCD"
Няма нужда да ми благодариш
Това значи, че най-вероятно BIOS чипът и в частност дяла за записване на ESCD данните се е прецакал. Просто всеки чип си има определен живот-брой презаписвания. Т.е.при флаш на BIOS ще ти дава грешка. Имах същия проблем и се наложи да сменя чипа.
Eh, za sega ne mi pre4i i zatova njama da go smenjam (to po-dobre mai da si vzema novo dyno), vse pak blagodarja.
Ако си раздавал IRQ от BIOS - постави опцията да е AUTO както ти е написал krasi, но и освен това дай reset на конфигурацията /на някои дъна е FORCE UPDATE ESCD - "ENABLED" /