Резултати от 1 до 10 от общо 10

O/C na T-bird na 950Mhz?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #1

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    interesuva me nqkoj klokval li e takuv procesor?v momenta az se zanimavam s edin-dnes go pusnah naj-mnogo na 123fsb6te moje i na pove4e no PCI i AGP se vdigat i moje ot tqh da se duni ne6to.PCI=42mhz,AGP=80mhz.dunoto e Gigabyte,mislq 4e e s KT600,ne sum siguren 4e ne moe i dnes za malko go vidqh.kupihme edin hubav radiator i utre pak 6et se zanimavame i 6te sum blagodaren ako nqkoj spodeli kakuv opit ima s tozi procesor.VC-to e Radeon 7000,rama e DDR400,no i na nego ne mu znam markata.mejdu druguto ot biosa mogat da se vdigat i naprejeniqta na AGP i rama osven na procesora.a na PCI slot nqma ni6to zabodeno,ta ako ne6to ne mu haresva tazi 4estota ne vijdam pri4ina da se duni.

  2.  
     
  3. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    598
    #2

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    Не забравяй, че харда е вързан по честота с PCI шината, т.е. и харда работи на по-високи честоти при оверклок. Най-добре си намери и PCI IDE контролер за да не се притешняваш за харда (той държи на по-високи честоти на PCI шината).

  4. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #3

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    Ако дъното няма отделен делител на AGP PCI(в което се съмнявам ако е КТ600, в най-лошия случай е автоматично), по-добре му драсни мосчетата и го подкарай на 100Мхц шина и висок множител - ще постигнеш по-високи честоти.

    Успех!(и не забравяй кирилицата)

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #4

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    Извинявам се за кирилицата-чак като го постнах и видях, че съм я забравилПо принцип харда е Макстор-40гб,7200,но от по-дебелите.Делител за PCI и AGP не видях да има-като вдигам шината ми изписва с колко се вдигат и другите неща-средно с около 1 Mhz за 3 MHz фсб.Как да му вдигна множителя по принцип не знам,пък и не е мой процесора...ако се навие оня пич може и да пробвам пък каквото станеКато гледах в overclockers.com и там не са постигнали много високи резултати с такъв процесор,а който ги е постигнал е чрез вдигане на множителя-средно около 200-300 Mhz отгоре,с въздушно охлаждане.Максимум са го пускали на 1500.Днес пак ще си играя и после ще пиша какво е станало.

    П.С.Охлаждането,което вчера купихме е на Spire,Whisper Rock-около 10.5лв излезе от Лирекс.

    www.spire-coolers.com/fcc.asp?ProdID=73


  6. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    209
    #5

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    Ако дъното ти има възможност за смяна на множителя и ФСБ-то най добре ще е да го пуснеш на по-малък множител и ФСБ 133 или повече, така ще спечелиш и производителност от по бързия обмен с паметта, тая DDR 400 при ФСБ 100 дори на 266 да си я пуснал ефекта е малък.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #6

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    Ами дъното няма възможност за промяна на множителя за съжаление.....Но всичко друго си е наред-май харда се дъни.Най-добре 6те е да му вдигнем множителя и на около 115 фсб да е.Гледам че на 12 множител са го подкарвали такъв и на 115 става 1380,което е горе-долу добре за такъв процесор!И все пак чакам още мнения и съвети-никой не е казал да има опит с такъв процесор.

  8.  
     
  9. DGP
    DGP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    137
    #7

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    Ами естествено че HDD-то ще се дъни при 42MHz PCI (между другото AGP е 84MHz при това положение - PCIx2). Нещо повече - ако продължиш да издевателстваш така над него скоро ще му пееш заупокойна ... Само отключване на множителя и подкарване на 110-115FSB (но не повече - т.е 36-37MHz PCI максимум) x множител колкото стигне нагоре, въпреки че едва ли ще постигнеш стабилна работа на над 1300-1350MHz (е има единични бройки стигнали до 1500-1550 но това си е луд късмет). Ще трябва да подадеш и малко OverVoltage на CPU-то, но внимавай - тези Атлони греят като печки.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #8

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    Като за начало-знам че AGP e 2xPCI,но така го показва биоса и за това така съм го написал!На харда няма да му пея скоро нищо,защото съм си бачкал на PCI=41 доста време и нищо му няма-не забравяй,че с едно добро охлаждане се подобрява работата му и ако грее повече от по-високата честота не му пречи,като има охлаждане!Мислиш ли,че не съм подал "OverVoltage" на процеосора-подал съм даже и на AGP-то и на RAM-а-да имаАаааааа да-процесора е T-bird(THUNDERBIRD),а не ATHLON(ДОБАВЯМ-от новите!!!!!)(има голяма разлика!)-мисля че достатъчно ясно съм го написал в заглавието!Ако беше ATHLON(Palomino или ThoroughBred ) щеше да се издуе доста без никакви проблеми и увеличаване на множителя.

  11. DGP
    DGP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    137
    #9

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На харда няма да му пея скоро нищо,защото съм си бачкал на PCI=41 доста време и нищо му няма-не забравяй,че с едно добро охлаждане се подобрява работата му и ако грее повече от по-високата честота не му пречи,като има охлаждане!



    <div align="right">Originally posted by shavo - 27/01/2004 : 10:44:42</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Или имаш излишни пари или си просто ЕнТуСиАсТ (или и двете ... [8D] ).



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ааааааа да-процесора е T-bird(THUNDERBIRD),а не ATHLON(има голяма разлика!)-мисля че достатъчно ясно съм го написал в заглавието!Ако беше ATHLON щеше да се издуе доста без никакви проблеми и увеличаване на множителя.



    <div align="right">Originally posted by shavo*-*27/01/2004*:* 10:44:42</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ъъъ ... (просто оставам без думи тук) мамин златен ... [:D] [:D] [:D] ... вземи първо да се поограмотиш малко какво е "Athlon" и какво точно T-bird (яде ли се, пие ли се и какво му е мезето) ... и една задача за домашно (след ограмотяването, ако изръсиш още някой такъв бисер ще падна под бюрото от смях) какви пък са тези - Palomino, T-bred ?



    ПС: И да не забравя да попитам - колко точно ще издуеш Атлон без никакви проблеми (хинт - с коя маска до колко)?

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #10

    O/C na T-bird na 950Mhz?

    К'во да обясняваш на човек,който си мисли че всичко знае..............?

    Аз на такива като теб брато им викам комплексари-ти да не си дествен още на 32 годинки,а?????Удари си една злобарка да се успокоиш!!!



    С глупавите ти въпроси изобщо няма да се занимавам-виж в ИНТЕРНЕТ-там всичко си пише!Ако знаеш как да го намериш обаче.......И след като го намериш написано,трябва да знаеш и как да го реализираш на практика естествено,не само да си седиш на бюрото!Трябва и да си изцапаш малко ръцете-или ти си некъв директор,а??????Другите бачкат за тебе пък ти си гений и всичко знаеш!Чувал си и ти разни работи и разбрал-недоразбрал си седнал да пишеш и да се правиш на пич!



    А все пак целта на тоя форум е да обменяме опит и знания и да си помагаме,а не да се правим на големи разбирачи,не е ли така???На всеки се случва да сгреши-но щом е толкова фатално ще си препрочитам по 10 преди да пост-на нещо!!!По принцип не съм фен на AMD и Duron и T-bird ми изглеждат едни и същи "бози" като производителност и параметри!А ти като си с ThoroughBred би трябвало по-добре от мен да знаеш как и до колко се клоква!Така като гледам май не си му променял множителя на твоя или пак греша???Струва ми се,че само шината си увеличил!



    Като ти казвам че харда бачка-значи бачка!!!Ако искаш ела го виж,като не вярваш!!!А и не мисля че е нещо чак толкова фрапиращо да ти работи харда на 41 PCI-това всеки може да го направи и аз не се хваля с него,просто го констатирам!!!А че съм ентусиаст в това няма спор-нали трябва тръпка да има,да се експериментира,за да се научи човек и да придобие опит!!!



    Айде остани си със здраве и не си пропилявай младостта в празни приказки ами вземи научи нещо!И не си мисли,че ти знаеш всичко,а другите хора трева пасем-като знаеш нещо,което друг не знае му го кажи и помогни,а не му се подигравай и заяждай с него-защото нали знаеш-"Каквото повикало-такова се обадило"!!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. AMD T-bird 900
    От Ofink във форум Овърклок
    Отговори: 10
    Последно: 23-09-02, 20:43
  2. Охлаждане на T-Bird 1.4
    От exabyte във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 16
    Последно: 13-11-01, 14:22
  3. T-bird 1.33G (266) s koe duno?
    От T-rex във форум Овърклок
    Отговори: 11
    Последно: 27-04-01, 23:00
  4. Overclock na T-bird 650 ????
    От mitak във форум Овърклок
    Отговори: 10
    Последно: 04-04-01, 10:58
  5. Kak da otklucha T-bird 650 ???
    От t-bird във форум Овърклок
    Отговори: 1
    Последно: 27-03-01, 19:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе