Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Охлаждане на T-Bird 1.4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

Имам проблем!

Значи взех си T-Bird 1,4 Ghz и за охлаждане двуперков звяр, една огромна турбина на Acorp. Тъй като съм пълен идиот избрах Acorp-а пред един двуперков Titan на същата цена.

Едната перка върти на 6750 оборота, другата на 5000. И е доста шумен, та с отворена кутия леко не се търпи. Обаче проблема е, че със затворена кутия процесора при 100% натоварване в продължение на 2-3 часа дига 57 градуса. Това ми се струва много, особено като се има предвид, че сега навън е студено и температурата в стаята ми (по-точно в кутияна на компютъра при отворена кутия) е 12-14 градуса, макар че от една фирма (не от тази, от която съм го купил) казаха, че даже било малко.

Много ли е температурата? До каква температура мога спокойно да държа кутията затворена? В момента щом дигне 57 и я отварям от едната страна........

Ако взема някой голям вентилатор да духа отпред отдолу навътре и сложа един от захранване под захранването да духа навън колко ще падне температурата?

BEWARE! INTEL INSIDE!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

AMI mislq 4e ako mine nad 56 gradusa ne e

na dobre sloji mu malko pasti4ka i nai mnogo o6te edin ventilator dokato stigne6

52-54 togava ve4e e dobre za tvoq cpu

P.S Az 6tqh da si izduham edin duron 6toto

kato go slagah zabravih da mahna lepenkata ot radiatora ))

4. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

Има си паста.

Какво лепенка имаш предвид? Топлопроводящата дъвка, която обикновено седи отдолу на радиатора или хартията, която покрива фабрично нанесената паста?

Защото ако си без паста и махнеш топлопроводящата дъвка температурата се качва МНОГО.

BEWARE! INTEL INSIDE!

5. Тук е от
    Oct 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

Ами при мен не беше е точно хартия а някаква

прозрачна много светло синя лепенка.

И се чудех що cpu-to още в биоса стигаше до

58 градуса )

6. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

Да ти кажа малко ми се струва за вентилатор с оставена лепенка.

BEWARE! INTEL INSIDE!

7. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

Задължително сваляй лепенката.Още по-задължително е паста.Не знам колко охлаждат двата ти вентилатора,но сложи по-як радиатор.Това му е майката.При мен имаще подобен проблем.На игри дори се рестартираше.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

Ima edin nachin da svalish temperaturata v kutiata na mashinata samo che e svurzan s postavianeto na oshte edin ventilator i malko riazane na kutiata miastoto na tozi ventilator e tochno nad zahranvaneto po tozi nachin se obrazuva vuzdushno techenie v kutiata i temperaturata pada do staina...

Ako ti e shumno nameri si obezshumiavashti kori za kutiata mislia che Dpetrov prodavashe neshto takova mojesh da go pitash..

http://www.rootbg.com

10. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

Това е добре като идея, но мисля като стане по горещо навън да си взема направо един по тих+по хубав cooler за процесора. Защото този Acorp дето съм го взел нито е тих, нито е охлажда добре, а не ми се ще да си режа кутията все още ) И то заради грозния cooler дето съм взел.

BEWARE! INTEL INSIDE!

Променено от exabyte на 04/11/2001 23:00:03

Променено от exabyte на 04/11/2001 23:03:18

11. Тук е от
    Apr 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

problema ne e vav ventilatora.

Mahash radiatora pochistvash dvete povarhnosti i nanasyash mnogo tynyk sloy silikonova pasta. Radiatora tryabva da se pretiska dopre kam prozesora. Ventilatorite na Acorp sa hubali.I az sam s takyv.

Zadalvitelno e da ima ventilator i na kutiyata. Ako kutiyato nyama dupki ot pred ili ot strani sa vlizane na studen vazduh tryabva da se probiyat. AMD daje preporachva da ima dva ventilatora na kutiyata:ediniya ot pred drugiya otzat.

12. Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

57 C ne mnogo za T-bird 1,4 .E moje da se jelae oshte .Az sam s T-bird1,4@1,55 i gre 52C s cooler Titan i silver pasta.Abe ne se pritesnqvai do sledvashtoto lqto shte minem na 0,13 mikronna

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

abe vie koga 6te razberete, 4e produktite na acorp sa bokluci???????????????

14.  

15. Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

da be koi e tozi Acorp

16. Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

exabyte ...proweri si plastinata koiato prihwashta wentilatora kym socket-a.Ako e po-hlabawa i nedostatychno nategnata shte imash po-losho ohlajdane i dosta nepriaten shum ot wibracii.Ako triabwa si otkradni ot niakade swiastna plastinaMnoo e wajna za shuma.

W nachaloto probwah s niakwa izmislena plastina i samo sled mesec imashe ujasni wibracii i takashe kato traktor,tyi kato originalnata nemojah da ia ogyna w nachaloto.No sled towa slojih originala i weche pochti godina niamam problemi nito s gradusi nito s gaden voi ot trakaneto.A inache s decibelite se swikwa ...wiarwai mi.Glawata mi e samo na 50cm ot FOP-38(Deltafan 7000U) i weche ne mi prawi wpechatlenie

17. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Охлаждане на T-Bird 1.4

Здравейте!

Аз бих препоръчал двойния вентилатор на Titan. Малко е по-скъп, но си заслужава, в комплекта има и сребърна термо-паста. При мене на Athlon 1,2GHz откакто го взех, температурата на процесора при нормална работа (малко натоварване) се изравни с тази на системата - в момента, например - CPU:27 градуса/System:28 градуса.

Освен това е поносим като шум и е малък и компактен.

Поздрави!

18. Тук е от
    Sep 2001

Охлаждане на T-Bird 1.4

A takaaaaaaa,stigame do izvoda che T-bird ne gree chak tolkova mnogo kakto razpravqt (si mislqt) fenovete na Intel.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. O/C na T-bird na 950Mhz?
    От shavo във форум Овърклок
    Отговори: 9
    Последно: 28-01-04, 13:42
  2. AMD T-bird 900
    От Ofink във форум Овърклок
    Отговори: 10
    Последно: 23-09-02, 21:43
  3. T-bird 1.33G (266) s koe duno?
    От T-rex във форум Овърклок
    Отговори: 11
    Последно: 28-04-01, 00:00
  4. Overclock na T-bird 650 ????
    От mitak във форум Овърклок
    Отговори: 10
    Последно: 04-04-01, 11:58
  5. Kak da otklucha T-bird 650 ???
    От t-bird във форум Овърклок
    Отговори: 1
    Последно: 27-03-01, 20:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе