Привет!
След дълго умуване, четене по форуми, смяна на мнение и чудене, на финала реших, че ще си взема ресивър DENON 2310. Все още не съм го купил, но надявам се скоро и това да стане, а дотогава не е лошо да се спра и на някакви тонколони. Поради пространствена ограниченост съм се насочил към възможно най-компактните флорстендъри. Помещението, в което ще се разположи системата е 20-22 квадрата, а аз слушам предимно рок музика и гледам основно рок концерти на ДВД, а вече и на Блу Рей. Няма да срутвам блока с гръмотевичен саунд обаче... Изборът на фронтални тонколони съм го свел до минимум... Един от вариантите е Monitor Audio BR 5, а другият е Dali Ikon 5. С оглед на музикалните ми предпочитания насочени към рока, вероятно по-добрият избор би бил Монитор аудио, но от друга страна Дали са с по-голяма мощност, отколкото е максималната на ресивъра и в чисто цифрово отношение това е предимство... Ако имате идея от споменатите модели, моля за мнение и съвет, понеже аз съм леко лаик в материята... Имам и друго питане. Възможно ли е смесването на колоните, в смисъл фронталните да са Монитор аудио, а центъра и съраунд колоните да са на ДАЛИ... Евентуалният проблем е различния импеданс, Монитор аудио са 6 ОМ, докато ДАЛИ са 8 ОМ. Не зная дали при многоканалните ресивъри това има значение... В Денон Център консултанта ми каза, че нямало, но аз сякаш имам притеснение от това. И дали ако се смесят колони от различни марки, няма да си разваля хармонията на звука, не че имам ухо за тези неща, но си разсъждавам наум
Благодаря предварително на отзовалите се със съвет!