Колеги,дайте мнение!Какво трябва да е налягането на фреона /134а/ при работещ климатик на кола и при изключен климатик? Външна температура,примерно между 20 - 25 градуса. Благодаря предварително за отговорите!
Колеги,дайте мнение!Какво трябва да е налягането на фреона /134а/ при работещ климатик на кола и при изключен климатик? Външна температура,примерно между 20 - 25 градуса. Благодаря предварително за отговорите!
ниско налягане 2 -2.5 бара , високо 18- 20 бара , при изключен климатик няма значение какво ти е налягането в системата , ако под 2 бара със сигорност няма да тръгне климатика
Колега,7бара при не работещ компресор на ниското налягане?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
При 2 - 2,5 бара на ниското налягане при работещ компресор???Първоначално публикувано от jony
Тогава няма значение дали е на ниското или високото....Обърни внимание,че тези барове,които ще измериш на спрял компресор,НЯМАТ никаква връзка с количеството фреон,тоест дали в системата има 200 гр или нужните 600 примерно,все ще е 7 бара на 20-25 гр.Първоначално публикувано от K.K.
Е ,тук не съм съгласен!При по-голямо количество на Фреон и налягането ще е по-голямо.Това при еднаква външна температура.А и ниското и високото налягане никога няма да покажат еднакво налягане!!!Първоначално публикувано от vanko68
Така съм съгласен! БЛАГОДАРЯ ! Вече съм по-уверен!Първоначално публикувано от jony
Има още мнооооо да учиш,братле....Не изказвай ТВЪРДЕНИЯ,ако не си уверен в това,което ръсиш....Първоначално публикувано от K.K.
1- Имаш една затворена система,в която почваш да тъпчеш фреона. Верно,отначало налягането се повишава,НО САМО ДО ТОВА,КОГАТО ПОЧВА ДА КОНДЕНЗИРА,тоест до околната температура. Оттам нататък каквото и да вкараш,САМО увеличаваш количеството на течната фаза....Налягането не може да е по-високо от това на кондензацията,тоест може,но за кратко време,докато се втечни излишния фреонец...
2- и как така ще ми обясниш при неработещ компресор как се появи разлика в двата щуца за ниското и високото ????
Ванко е прав , не се заблуждавай че количеството ще ти промени налягането , важна е околната температура !!!
Колеги, още в началото уточних - ЕДНАКВА ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА примерно 20 - 25 градуса!При еднаква външна температура,при едни и същи обороти на двигателя , няма как количеството на фреон да не оказва влияние на налягането.По-голямо количество фреон /в един и същи обем,при една и съща температура,при едни и същи обороти на двигателя/би трябвало да е и с по-голямо налягане? Така ли е???
Ми не... по-голямо количество фреон - повече фреон в течна фаза, при същото налягане.
К.К - има влияние откъм увеличаване на налягането само ако презаредиш доста фреона и просто няма вече място за течната фаза....
Представи си една бутилка за газ пропан-бутан на газстанция....Как така се пълно догоре при еднакво налягане на помпата от 10 бара....И как така мога да си сипя и 1 л,и 10 и 50 л ПРИ ЕДНАКВО налягане на помпата??? Подобно е и с фреона...
Освен това въпроса ти беше ПРИ СПРЯЛ ДВИГАТЕЛ....
...и нещо нямам отговор на втория въпрос за двата щуца....
До преди малко говореше за неработещ компресор ...а сега вече за обороти на двигателя ...?Я легни се наспи и ще го избистриш..
"Утрото е по мъдро от вечерта" ...чети внимателно и бавно това което са ти написали и ще ти се изясни всичко.