Здравейте,
Предстои ми строеж на къща 200м2, на южен скат на Витоша с надморска височина 1300м. По проект къщата е с южно изложение на активните помещения,без мазе с предвидено котелно помещение 4м2.Дограмата ще бъде 5 или 6 камерна с трислоен стъклопакет.Външна изолация -15см неопор.Отоплението е сметнато с водно подово ,като настилките навсякъде ще са от 3слоен паркет, фаянс и гранитогрес в мокрите помещения и коридори.За БГВ тъй като сме 4 членно семейство е предвиден 200л съд ,който да се подпомага от два слънчеви колектора. Като мощност за отопление и БГВ са сметнати за котел - 25-27кв, за термопомпа - 16кв, при топлозагуби при -15 градуса - 12кв. Допълнително е предвидена камина на дърва в хола за уют и резервно отопление. Като начало къщата ще се ползва основно петък-понеделник през зимата и през цялата седмица лятото. Изчетох доста теми по форумите и все още не мога да избера какъв да е източника за Отопление и БГВ, дали да е на ток, пелети, или нещо друго.Имам трифазен ток 15кв на мястото, но не знам как е като качество, все пак се води вилна зона. По възможност бих искал да имам контрол върху системата през интернет, за дните когато не сме там.Ще бъда благодарен на всички мнения от хора,които имат подобен като моя казус, а и също така и на хората,които се занимават с това.