Че Sanyo са корави машини спор няма. Но да не си доволен, че машините ти топлят до -18 е малко смешно. Все пак под -15 повечето машини работят на предела си. Малко устискват до -20, а до -25 още по-малко.
Преглед за печат
Че Sanyo са корави машини спор няма. Но да не си доволен, че машините ти топлят до -18 е малко смешно. Все пак под -15 повечето машини работят на предела си. Малко устискват до -20, а до -25 още по-малко.
Не казвам ,че не съм доволен,но очаквах повече от Мицубиши,както аз така и моят приятел.Мойто горе доло до -15 даяни,а той казва че неговото на -5 спирало.
Шарпа ми даже остиска повече от Мицубишито.Когато ги вземах тези старите кучета Саню бях много скиптичен към тях,но след тези студове ,продължиха да работят безупречно,все пак на -23 продължиха да работят и то съвсем нормално.Без да ръмжат и да искат да събарят блока.
Ей този National - CS-G25T-W не ми е направил никакъв проблем от 4 години а е 2-ра употреба внос от Япония.Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
http://picbg.net/u/46382/31897/620583.jpg
По принцип и 6-те климатика които съм купил са 2-ра употреба - Японски с 3 год. гаранция а те са 2бр. National, 1бр. Sharp, 1бр Toshiba + 1бр Toshiba Модел: RAS-2218 Dhiper invertor
ОТДАВАНА МОЩНОСТ:
СТУДЕНО: 2,2 (0,7 ~ 3,1) кВт
ТОПЛО: 2,2 (0,7 ~ 3,9) кВт
КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ:
СТУДЕНО: 470 (155 ~ 790) Вата
ТОПЛО: 375 ( 170 ~ 1015) Вата
COP: 5.00
и 1бр Daykin - всички са без забележки. Работят на -20 градуса .....е някой се задъхват зависи на колко град. отопление съм ги сложил ,но при зададени 20градуса нямат спиране.
Един съвет от мен !
Когато си купувате климатик винаги взимайте малко по-мощен от колкото Ви е необходим за да може да се самообслужва в големите студове.
Не знам дали ме разбрахте какво искам да Ви кажа !
Това за Шарпо го каза все едно е BEKO ебаси :P Екстра си е:Цитат:
Първоначално публикувано от don.mitio
http://auction.thumbnail.image.rakut...0306616377.jpg
В каква помещение е монтиран и до колко градуса бачка добре? Просто ми е любопитно. Мерси.
Спалня,северно изложение,тухла,без изолация,с голям прозорец и врата към тераса,работи до към -20 и мисля,че щеше още до по ниски температури да си работи, ако жената не беше го изключила понеже станал шумен и се изплашила,а не че е спрял да топли.Цитат:
Първоначално публикувано от babati
Докато Мицубишито като стана -20 не спря да работи,но не духа топло,не може да вдигне повече от 18-19 градуса колкото и да го усилвам.
Щом без изолация така те топлят тия машинки, можеш да си повече от доволен! :)Цитат:
Интересно ми е как е възможно това, при положение, че климатика ти е ок?! При мен дори Панасониците които са модели на 7-8 г. за до -5 градуса ако не се лъжа си духаха 37-8 градуса при външна -22 :081:Цитат:
За Митцубишито какво да кажа бълваше 52 градуса. Предполагам не става и дума за марки тук а ако е така е смешно.
П.П. По скоро викни техници да го погледнат но по възможност да не са зидари :)
Днес се прибирам и какво да кажа,всички климатици работят ,само Мицубишито не работи,тоест работи си но не духа топло,настроен е за 22 градуса а едва е направил 16.Иначе външното тяло е безшумнно ,не е като някакви други климатици дето искат да събарят постройките.На вън е -4 градуса,рестартирах го, наново го пуснах ,почна с 300 зора да духа по малко топло ,ама какво да кажа ,слаба работа.Тази вечер се прибирам,при зададени 23 градуса,едвам е направил 21 градуса,вдигнах на 24 градуса,ама не иска.Наистина е замерен от кадърен техник,но беше в не толкова студено време.Сега в момента е -8,работи,духа топло,докога ,не знам?Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
Климатика от подписа ми на 01.02 тази година при минус 20гр. в помещение 20кв.м не е спирал по никакъв начин да поддържа вътрешна температура 23гр.
Затвори прозореца!Цитат:
Abe къде се гледат тези подписи, ослушвам се за нов климатик които да работи и на такива -20 и да прави +20. Какъв е твоя климатик??
Ето тук виж моя подпис.И четирите машини работят при -20 и без проблеми качват и над 20 градуса.ХИТАЧИ-то е най-слабичката ми машина, но правилно оразмерена работи без проблеми.Работил е и при -22, -23 през годините, справя се много добре.За другите три, предполагам си наясно, че работят без проблеми.
Edi1, Имах впредвид климатика на loszetas, за твоите е ясно, А относно съобщението за платката, говорих с доколкото разбрах главният инженер на Евис, каза че платките на Хитачи 35 YH4 ще ми свършат работа, но според разговора по телефона не е проблема в тях. Каза че климатиците са направени да работят до около +2, а от там нататък всички показатели падат. Като чета тук климатиците работят, да, но на каква цена??? Все пак трябва да се задава този въпрос
Да, разбрах, но така ще имаш по-добър поглед на нещата.Нещо се съмнявам в казаното от главния инженер за платката, ама здраве да е.Снощи се поразрових, след като ме попита и според мен няма начин да стане.Що се касае до +2 градуса, малко трудно да му повярвам.В инженерното ръководство на моделите на ХИТАЧИ си пише точно до колко градуса работят.Пада на отдаването им е след -10 градуса, но и при -15 се държат добре, при леко преоразмеряване.Що се касае до "цената" - без проблеми си работят машините, дори не се озорват, ако правилно са оразмерени, естествено.
Каза че няма да развърта до тези обороти, но иначе с платките всичко било ОК. Сега замерих двата климатика при 0 външна, вътрешна 32 зададена, термометъра показа 50/Няма повече градуси/ изходяща