Отговор: Разскрежаване при климатиците
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Това нали знаете, че е нарушение и подлежи на отговорност.
Темата е за Разскрежаване при климатиците , и това че Вие тук споделяте знания, които по Ваше мнение са достъпни само за Вас - е нарушение, нали знаете? И подлежи на отговорност... Пак ще повторя въпроса - какво общо има това с темата? Целенасочено и продължаващо се оплюване на фирмата...влияе ли на дефроста?
Пак ще повторя - особенности и детайли за конкретно осъществен договор за покупко-продажба - НЕ СА ВИ ИЗВЕСТНИ и моля, да се въздържате от цитиране на закони по диагонала, защото е огромно нарушение и подлежи на съответна отговорност да обвинявате някого в нещо без да сте запознат с детайли, а и да сте - пак нито сте клиент, нито сте съдебен орган...
Ако Ви интересува дали сме запознати - заповядайте на място да го обсъдим.
Обсъждаме конкретен случай, в който от нас не е поискано никакво, даже минимално съдействие. Ако искате да поговорим за нещо друго - да го направим на подходящо място...
И за да довършим темата за разскрежаването, остана още да разберем, как така klima international от Плевен монтира Ваша машина, без да Ви иска някакво съдействие или да Ви информира в какво помещение се монтира. Интересуваме се защо машината влиза в дефрост толкова често и за толкова дълго? В топлозагубите на помещението ли е проблема или в машината?
Може би е редно да поясня някои факти.
Първо за климатика. Относно дефростите не може да става въпрос за никакви топлозагуби, защото честите дефрости са при малки натоварвания.
Най-вече когато температурата е в границите +3° - -3°, а консумацията на климатика е около и под 500W.
Поработи 15-20мин, започва да заскрежава долната част на питата, вентилатора се усилва,
консумацията се качва до 700 - 1000W, но започва да духа студено. Следва дефрост, след който
климатика духа топло за нови 15-20мин.
Понякога питата се заскрежава равномерно в началото, а в последствие интензивно в долната част.
Прецениха го, че може би не е зареден, заредиха го, но промяна няма.
Направих консултация с VeleVKlima и решихме да го презаредим още веднъж по правилата, когато се пооправи времето.
Като дойде ще диагностицира и ТРВ, защото аз не чувам "претракването", но и не съм сигурен какво и кога трябва да се чува.
Относно Климафрост, не виждам защо се засягат. Издали са касова бележка за 150лв, взели са съвсем друга сума - бития бит, ...
Не съм ги потърсил, защото съм преценил, че е безсмислено. Нито могат да помогнат по телефона, нито ще се засилят
до Плевен за диагностика и ремонт.
Въпросът с дозареждането от klima internationa. Как може да им се присмива човек, който бърка външно тяло на Ururu sarara с обикновено?
Цитат:
yavoor
... Поработи 15-20мин, започва да заскрежава долната част на питата, вентилатора се усилва, ...
Кой вентилатор се усилва? При -3 до +1 или +2 градуса, вентилаторът на външното тяло трябва непрекъснато да върти почти на максимум, за да се гарантира сублимацията при разхода на еленергия, който си дал. Такъв е принципа на работа и не вярвам японците да са го пропуснали? Аз бих потърсил майстор, който има сервизното на точния модел, за да провери какви термосензори са му боднали някъде, някога.
1 Прикачен файл(ове)
При нас още няма сняг, обаче онзи ден температурата беше 1-2 градуса и 100% влажност. Една Etherea 18, в офиса на Сп**ди беше хванала стабилен скреж по топлообменника, както и няколло фуджита LMC (при тях беше по-леко положението). Та си викам и аз "започна се сезона".
Sent from my iPhone using Tapatalk
Бургазлий днес си били пускали климите на охлаждане ....+21° .:) А в другият край се дефроствали. Ошашави се това време.:)
Аз моите съм ги спрял от 3 дни, дори от захранването... сега е 22h, 16 градуса навън..
В Пловдив преди няколко години, януари месец имаше 20 градуса със слънце.:)
то идва към вас .. в Шумен вали и е 6°
У наше село повече от 7 не е вдигало.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
dwrbudr
Аз моите съм ги спрял от 3 дни, дори от захранването...
За момент помислих, че си от Габрово.
В Русе климатиците засега 0 хванати размразявания.
Ха, дефрост без фрост. На хевито с микрокомпютърното обезкрежаване. И оптимизираният дефрост...
Честит ми първи дефрост. Външна 2градуса усеща се като -1 градус,влажност 100%. Обилен снеговалеж.