Отговор: Разскрежаване при климатиците
Според мене климатик, който размразява повече от един път на 6 часа, при което размразяване изтича по-малко от 100грама вода трябва да се счита за дефектен и да подлежи на връщане.
- - - - - - - - - -
С две думи пусне ли два пъти дефрост в рамките на 6 часа на суха пита без капчица да капне - обратно в магазина.
Да сме 80-те години да няма чипове, да няма къде софтуер да се пише. Сега в 1$ може милион реда код да събереш. Да сядат и да пишат.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
да няма къде софтуер да се пише. Сега в 1$ може милион реда код да събереш. Да сядат и да пишат.:)
Няма кой... Ако откраднат нещо от някой японски...
Разскрежаване при климатиците
Онзи ден МХИ-то си направи дефрост като по учебник. Навън беше -4, с мъглица. Топлообменникът се беше заскрежил стабилно. Пусна си дефрост, като изчисти питата перфектно. Изтече бая водица. Целият процес протече 10мин. Харесва ми, че тавата е перфорирана на 5 различни места х ф20. Тече като лейка от всички дренажни отвори.
Можеш ли да качиш снимка на климатика отдолу? Интересно ми е как е разпробито дъното. Мерси.
Цитат:
babati
Можеш ли да качиш снимка на климатика отдолу? Интересно ми е как е разпробито дъното. Мерси.
Заповядай!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...aa2b3be253.jpg
Направо си е Nordic [emoji16]
Тия след 3 дена мъгла и -5 са запушени .. на Тошиба са много по-големи отворите и пак се запушват.Виж как се правят правилно отвори при Дайкин високия клас.
Ще видим, времето ще покаже. При нас редовно студовете са в комбинация с мъгли. Като гледам повечето климатици с по едно малко отворче, че даже и Нокрията е все така. Не знам кои модели на Дайкин визираш, обаче тези, които аз съм виждал са все с по един миниатюрен. Ако може, качи някоя снимка, да ги видим тези отвори.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този проблем се решава много лесно, най-вече след гаранционния период.И на ЛДС му беше малък отвора, но вече отдавна не е малък.
На двата ми електрика дренажния отвор е огромен ф42. Бях без изолация и миналата зима се сцепиха от дефрости. 50-ката размразяваше на 30 мин. Цял месец максималните бяха -10 и редовно имаше мъгла (покрай Дунав е така). На нито един от 2-та не замръзна тавата. Гледам големите GREE-та имат голям елипсовиден и голям с кръгло сечение, което ми харесва като идея (подобно на Тошибите, само че с по-големи размери).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тая зима ще е същото ,дефроста на МЕ е по време ..
Цитат:
Alexi
тая зима ще е същото ,дефроста на МЕ е по време ..
Знам, затова единия го разкарах.
Как проектирате кондензатор, за да предотвратите обледяването във външното тяло?
- - - - - - - - - -
Най-големият проблем за мен е, че разстоянието между покривите е твърде тесен. поради тази причина влажността остава там и замръзва. Ако няма лед, той може да работи при R 410 -25.
Alexi, това което си направил на Хитачито яма ли да работи и на други машини? Например на МЕ.
Вчера и днес в Пловдив има ужасна мъгла. Тази вечер като че ли е още по гъста? Като излизам от входа и все едно присъствам на конкурса "Мелодия на годината ".:080:
Цитат:
ruuni9
Вчера и днес в Пловдив има ужасна мъгла. Тази вечер като че ли е още по гъста? Като излизам от входа и все едно присъствам на конкурса "Мелодия на годината ".:080:
В Пазарджик същата работа.Чакам единия да заскрежи и да капе по прозорците на комшийте под мен.;):Drinks: