Re:Размразяване на климатици
Най-добре са измислени Тошибите и Кериърите-имат два овални отвора 5-6 см в двата края и един стандартен в центъра.Тези овалните са с гумени тапи,кеф да си стоят-оттича се през стандартния отвор,кеф ти да ги махнеш-тече си отвсякъде и няма време да замръзне.Когато някои клиенти са изревавали,че няма оправия с леда по дъното-газ с ъглошлайфа няколко отвора по примера на Тошиба и готово.
Ами засега не ми е създавало проблеми това с малките отвори, но като му изтече гаранцията може да ги поразширя ако трябва :-memnon. Засега не виждам смисъл. Ще снимам тавата да видите как е които нямате МХИ, ама сега батериите на фотоапарата се предадоха.
Той не се "изпикава" изведнъж рязко като някои, а периодично си тече по мъничко от външното дори без дефрост - сигурно понеже понякога изключва компресора и питата леко се стопля и тогава прокапва. Може би и поради тази причина не съм го виждал заскрежен.
Добър ден на всички.
Проблемът ми е следният: на снимката [img width=800 height=600]http://vlad1-b0y.hit.bg/P8310087.JPG[/img] в черният отвор на външното тяло има лед,който излъплва отворът отвсякаде.Кажете ми един лесен начин да го размразя или трябва техник да идва ?
Поздрави и весели празници .
Първото нещо,което трябва да направиш е да махнеш тази черната дренажна тръбичка и повече не я слагай,защото винаги ще ти замръзва.Вземаш едно шише от веро с клапа на отвора ,пълниш го с топла вода и поливаш тръбичката,докато се размрази .
След това завърташ и я смъкваш
На двете ми МХИ им се запушеха и трите отвора онзи ден и сега съм ги спрял (левашка работа)
Хубаво че имам 3 климатика та остана един да работи.
Явно имат проблем 2–та климатика защото това не е нормално според мен.
Я виж дали са нивелирани и в двете посоки.
Нивелирани са много добре(сега ги мерих) не е там проблема.
Свободни ли са отворите или имат кондензни коленца,маркучи или тръби.Трябва да са напълно отворени,без НИЩО в тях.
Замръзването на отворите не е проблем на климатика.
Имам чувството,че следващия един-два месеца това ще е най-актуалната тема,заедно със "Не ми топли климатика"
Във форума на Техкомсервиз отдавна е така.
Всичките 3 отвора са свободни няма никакви маркучи нищо.
Забравих да кажа че климатиците размразяват много често без да има скреж по тях.
Бах маа му,ще ме матираш в три хода,нямам повече идеи,и все пак става въпрос за МХИ.Е то ако няма скреж,от къде ще замръзнат отворите? Да не капе вода отнякъде в тавата?
Склонен съм да мисля като gurizo цитат По отношение на дефроста ми се струва, че се включва прекалено често и следствие на това се изтича по малко количество конденз / вода / от ламелите. По пътя си към отворите водата замръзва, тъй като поради малкото си количество се охлажда и по-бързо.
Звучи логично.Виж и една идея от мен-да се проверят стойностите на датчиците във външното тяло за дефроста и да се сравнят с читавия климатик.Ако има разлика над 5-6 % при напълно еднакви условия(например аз ги лапвам при измерването ,така всички са при еднаквите 36,5 гр или заедно ги топваш в топка сняг),помоли фирмата монтажник да ги смени.Има и начин ст-стите да се коригират с потенциометър,но не знам как ще стои при теб въпроса с гаранцията.