Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Параметри, съотношения и други

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re: Параметри, съотношения и други

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    А защо му е да се ориентира в детайлите и да знае как да си изчисли необходимата мощност? Не е ли достатъчно да се обърне към специалистите, които да огледат в детайли нещата, да направят необходимите сметки и да му кажат: "В твоя случай трябва климатик с еди каква си мощност". И да го оставят да си избере марката и модела, ако реши да не се доверява на тях. Не може да сме пенкилери.
    Абсолютно правилно!!!!
    Както сме я подкарали, в скоро време ще си оперираме апендикса по инструкции от форумите.А хирурзите ще трябва да слагат клими.
    По - добра идея от това специялист да огледа помещението - няма.А след това ако те гонят съмнения, попитай тук.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

За съжаление, ситуацията прилича на това, да помолиш служител от МТел да ти предложи най-добрия за теб план.

Или като независимия контрол от свързани лици върху ИАП, за който се шуми напоследък.

А най-вече ми хареса това с апендикса - дали доктора, който очаква да му "бутнеш" за операцията ще каже, че е по-добре да я направиш при колега, или дори да минеш без операция.
    Не само у нас, а и по света най-често се злоупотребява с ненужни медицински интервенции и лекарства.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от echo
    За съжаление, ситуацията прилича на това, да помолиш служител от МТел да ти предложи най-добрия за теб план.

Или като независимия контрол от свързани лици върху ИАП, за който се шуми напоследък.

А най-вече ми хареса това с апендикса - дали доктора, който очаква да му "бутнеш" за операцията ще каже, че е по-добре да я направиш при колега, или дори да минеш без операция.
    Не само у нас, а и по света най-често се злоупотребява с ненужни медицински интервенции и лекарства.
    Много точно!!!!
    А защо му е да се ориентира в детайлите и да знае как да си изчисли необходимата мощност? Не е ли достатъчно да се обърне към специалистите, които да огледат в детайли нещата, да направят необходимите сметки и да му кажат: "В твоя случай трябва климатик с еди каква си мощност". И да го оставят да си избере марката и модела, ако реши да не се доверява на тях. Не може да сме пенкилери.
    Хайде ако можеш изреди няколко фирми които ходят,оглеждат в детаили нещата,правят необходимите сметки и на базата на тях ти предлагат да си избереш.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Хайде ако можеш изреди няколко фирми които ходят,оглеждат в детаили нещата,правят необходимите сметки и на базата на тях ти предлагат да си избереш.
    Конкретни имена на фирми няма да споменавам, за да не се приеме за реклама, но при мен нещата се развиха точно така преди 5 години. Свързах се с една от най-напредналите фирми в тази насока, дойдоха, измериха помещенията, огледаха ги и после ми направиха оферта. Офертата беше твърде скъпа и се отказах от тях, но вече имах ориентир за необходимите мощности. Обърнах се към друга фирма, която направи същото, но излезе с по-добра оферта и започнах работа с тях. Направихме индивидуален договор, в който особеното беше, че искам монтаж на един или друг елемент на системата според моята готовност (две мултисплит системи с 4 вътрешни тела). Така монтажа премина на три етапа в рамките на година и половина:
    1. Определяне местата на вътрешните и външните тела, пробиване на отворите и полагане на тръбния път и дюбелите за закрепване.
    2. След всички замазки и шпакловки на апартамента, но преди бояджийските работи - пробен монтаж на вътрешните тела и фиксиране на тръбите от вътре с гипс.
    3. След окончателното боядисване и оправяне замазките на терасите - окончателен монтаж на вътрешните и външните тела и пускане на системата.
    В резултат на това в апартамента не се вижда и една тръбичка или връзка, а по терасите всичко е в канали. Последната операция беше да се дооправи минералната мазилка на терасите около отворите на външните тела.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Конкретни имена на фирми няма да споменавам, за да не се приеме за реклама, но при мен нещата се развиха точно така преди 5 години. Свързах се с една от най-напредналите фирми в тази насока,
    Това с рекламата е глупаво според мен.Нали форума е за това - да обменяме мнения,знания и да си помагаме ако щеш.
    Ако можеш да помогнеш - помогни.
    Или отвори тема да видим на кого нещата са се получили по този начин - да знаем кои са тези фирми и да избягваме некоректните търгаши.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Това с рекламата е глупаво според мен.Нали форума е за това - да обменяме мнения,знания и да си помагаме ако щеш.
    Ако можеш да помогнеш - помогни.
    Или отвори тема да видим на кого нещата са се получили по този начин - да знаем кои са тези фирми и да избягваме некоректните търгаши.
    Глупаво или не - такава е политиката във форума.
    Надявам се да съм бил полезен със споделения опит.
    Тема за "лошите" има: http://forum.setcom.bg/index.php/board,63.0.html
    Да не разводняваме повече темата - не това и е предназначението.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

По въпроса за изчисляването на топлозагубите съм съгласен, че така трябва. Но при положение, че повечето модели са 9-ка, 12-, 18-ка и по-рядко 7-ца, 10-ка, 14-ка и фирмата с която си се свързвал не продава всички марки и съответно всички тези модели. Та ако при сметките получиш примерно 2,3 кв загуби, а като видиш помещението ти е ясно, че 9-ка е добре, но все пак клиента държи да му е топло при всички случаи и му казваш "по-добре тогава 12-ка, пук и ако не са ти проблем 150-200 лв..." тогава какво толкова да изчисляваш. Та затова повечето фирми предпочитат да се презастраховат, а не да се чудят дали ще трябват още 200 В.

Аз в къщи като си сменях радиатори смятах топлозагуби, после намерих данните за старите ми радиатори, с които си беше топло и накрая се застраховах с по още два глидера на радиатор.

10. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Sevo
    Абсолютно правилно!!!!
    Както сме я подкарали, в скоро време ще си оперираме апендикса по инструкции от форумите.А хирурзите ще трябва да слагат клими.
    По - добра идея от това специялист да огледа помещението - няма.А след това ако те гонят съмнения, попитай тук.
    Ако ме гонят съмнения - и как да ме гонят съмнения като нищо не разбирам от отоплителна техника??
    Все едно аз да говоря на майстора по същата тази техника за международните счетоводни стандарти - кво ще хване? (риторичен въпрос)

Естесвено е да се обърна към специалист, но молбата ми в случая беше за някаква макар обща, все пак и малко по-конкретна информация, за да не го гледам (докато ми обяснява) като неарденталец компютър.
    Нямам никакво намерение да вземам хляба на тези фирми, все пак!

11. Тук е от
    Feb 2008

Моите уважения към Lupus, но все пак ставаше дума за съвет, а не някой да прави реклама.
    Мисля, че форумите са място за обсъждане, споделяне на идеи и опит по един или друг въпрос - и именно функциите на админите е да ни пази от идиотски или неуместни реклами, и въобще от реклами

Убеден съм, че си точен чиляк, затова можеш да бъдеш спокоен, че съвсем сигурно няма да възприема един твой пост с конкретно име като реклама!
    А вече как ще го тълкуват зяпачите и онези, които търсят под вола теле или правят от комара бизон, нека не го обсъждаме.

Всеки нормално интелигентен човек разбира за какво говоря ...

12. Тук е от
    Feb 2008

peshoo, това със сравнението между двата ап. е ясно
    Неслучайно дадох точните параметри и особености на помещенията, които искам да отоплявам - защото разбирам, че има допълнителни фактори, които задължително ще се вземат под внимание при изчисляване на необходимите параметри и съответно избора на клима.

Така че, ето сега е моментът - кажи твоето становище по тези конкретни цифри, и дай твоята конкретна преценка, която да ми бъде в помощ

13. Тук е от
    Jul 2005

Ето ви линк къдетео програма ви изчисливява какво ви трябва. Естествено в сайта на Панасоник
    http://www.panasonic.com.au/products...fm?objectID=24

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 17-03-13, 13:35
  2. Съвет за 32" ТВ с параметри:
    От chavv във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 14-12-12, 16:23
  3. Ремонт на малък домашен фризер с неясни параметри!
    От zzvaszz във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 5
    Последно: 25-07-10, 21:18
  4. Въпрос относно консумация параметри и т.н. за климатиците
    От Gladiator6 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 21
    Последно: 30-06-10, 20:32
  5. Предаване на параметри към html документ
    От magda във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 24-05-05, 16:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе