Невярна и заблуждаваща реклама. Обаче на някои не им изнася да си признаят. Всеки българин е на принципа: "Умри, но не се минавай! Ако си се минал, никога не си признавай".
Преглед за печат
Невярна и заблуждаваща реклама. Обаче на някои не им изнася да си признаят. Всеки българин е на принципа: "Умри, но не се минавай! Ако си се минал, никога не си признавай".
Нищо общо нямам с бизнеса с климатична техника. По точно, четейки статията на Кондекс май е обратното? Като ползвател на К2У, вярно отскоро, няма как с тази статия да ме убедят мен лично, че написаното е вярно. Следейки работата на моите машини и тези на мои приятели и комшии.:Drinks:
Всичко е 6 при нас. Хората с нови и употребявани машини са доволни от избора си. По-хубаво от това няма[emoji482].
Не става така, тоя нищо не разбира, оня е пълен т**ак. Аргументи трябват, аргументи.
Не мога да се съглася защото..../и излагаш твоята теза/... примерно.:)
- - - - - - - - - -
Аз така и не разбрах има ли климатици с High COP 10 при работа с консумация под 100W, ама опитно проверено. Не по таблични данни.
Миланов ти как смяташ, че се получават тези данни? Ей така японеца докато си пие сакето и му хрумва да напише някакви цифри плод на въображението му?
Парадоксално, е че хората които се занимават професионално с климатична техника не изпадат в крайности (технически) като теб например? От скука ли го правиш? Ако реално проявявяш интерес вместо да питаш започни да експериментираш.
Климатът на джапанките е много по-топъл и мек заради океана, който е акумулатор на топлина, зимите при тях са много по-меки в сравнение със зимите в северната част на Европа или *****. Затова уж отчитали по-високи сезонни коефициенти. Годишно часовете на отопление при тях са по-малко.
Все едно да сравняваш два еднакви климатика, единият монтиран в Бургас, другият в Елена. Кой ще работи по-икономично, с по-ниска консумация и с по-голям коефициент на трансформация?
Друга особеност е, че джапанките нямат място и са принудени да живеят в твърде малки кутийки. Една стая в Европа е колкото цял апартамент в Япония. Там нямат място за повече от един климатик и техните ги презапасяват с мощност за да се справят ако се наложи с цялото жилище.
Европейците се ширим на по-голяма площ, при нас е много по-комфортно и изгодно разпределеното отопление с няколко малки източника във всяка стая, отколкото да се мъчиш да стоплиш навсякъде само с един мощен, затова европейските модели нямат нужда да харчат ток колкото трифазна фуражомелка на максимум.
.. и точно затова като дойдат тук DR и компания с калибър 28-36, биват монтирани в 25-30кв и правят по 30лв на месец.
#кондексgate
Ето го стандарта на джапанките https://translate.google.bg/translat...2-2013-01.html в точка 18 са обяснили тестовите условия, ако някой му се чете.
Дано не се отрази на бизнеса на втора употреба климатици има хора които са доволни от тях.
Без глупости и демагогия, ясно? Например, така:
- Аз измерих COP на минимум - толкова, правейки го така и така и т.н.
За да се посмеем още малко! :) Не, че съм съгласен с големите COP разлики между високите класове японци и европейци, нито с бъркането на SCOP и COP :)
За dodo, понеже е любител на меренето с печка.
Палко по спомен, външна +3°...+5° темперирана стая на 23°...23,5° измерени на 1,2м от пода на другият край на стаята. Климатика работи без да изключва и ватметъра показва около 250W. Мъгливо, облачно, няма слънце.
Спирам климатика и пускам една духалка на първа степен. Някъде около 1kW. Дали беше 980W или 1030W не помня, но не беше точно 1000W. Духалката работи непрекъснато, без терморегулатор. След час и половина в стаята стана над 24,5, стана ми топло и приключих с щуротията.:)
Няма как климатика да е отдавал повече от 700..800W. Колко точно е не знам. По бабешката формулка се получават подобни неща.
Измерването на точния дебит е проблем.
Не че точното измерване на другите параметри е много лесно ...
Мисля че директното сравнение с духалка ще е най-точният метод, независещо от дебита. Само да е един и същи и при двете измервания. Поддържането на точна температура за определен интервал също е проблемно и при двете измервания.
Затова си мисля че ще е по-точно да се тръгва от установен режим - изстинало помещение. - Загубите му ще са почти нулеви поне в началото и почти няма да зависят от външната.
Така ще гоним еднаква разлика между начална и крайна стайна температура.
Разликата между външна и вътрешна пак ще са почти еднакви.
Ще оценим СОР по отношението между изхарчените енергии.
Хубаво е да се ограничим за кратък период от време - един час примерно.
Най-големият проблем е да накараме климатика да топли точно колкото духалката или да кара на минимум.
Ще трябва да се увеличава зададената температура постепенно, но кога точно? - ще трябват опити да се установи.
Ако така постигнем еднакви скорости на нарастване на стайната температура си мисля че ще е най-точно. Особено ако средната вътрешна температура е 20гр.
СОР-а ще зависи от външната, която не играе в другите измервания.
Що да се ограничаваме до СОР 10 ?
Има и с СОР 12 - 2210RX.
:thumbsup: