Re: Сравнение на инвертори с COP>5 на 220 V
Би ли замерил консумацията за по-продължително време. Например включваш го, достига си температурата и след това засичаш електромера и го оставяш няколко часа да работи. После показанието върху броя часове и така ще му видим средната консумация. Тия пиковите са нормални в началото, трябва да влезе в ритъм и тогава да го мериш.
Вчера замерих консумацията. Пуснах го в 19:00 h. Външна температура 14*. В стаята 20*. Настроих климатика на 23* и auto. За два часа и половина - консумация 1,0KW. Край на замерването в 7:15 h. Външна 12*. Обща консумация 4,0KW.
Значи от 19:00 до 7:00 са 12 часа, нали така? 4000 W/12 = 333W средно за един час. Бива, но очаквах по-малко. Повтори няколок пъти подобни измервания за да избегнем грешки.
Сега пак меря, но съм му задал 22* , а и днес навън е малко по-топло.
ОК, очакваме. Ако си с електромер само на климатика, защо не му направиш една 24-часова замерка? Ама така като падне малко температурата навън, че сега си е грехота да грее като пече на обяд яко.
На този линк се виждат най-отдолу СОР графиките на трите нордик модела на ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ при рлазлични мощности - http://www.refteh.ee/index.php?lang=est&main_id=51 .Valen 1 ме бе питал в темата за ДАЙКИН от къде съм ги видял, но чак сега намерих сайта.
За пет дена(климатика го включвам от 18:30 вечерта до 7:30 сутринта) консумацията е 25KW,т.е. по 5 КВт за вечер или средно по 500 Вт на час. Хубаво-лошо: това е! Навън е 9 - 10* С през нощта. Настроен е на 23*.
Такива са параметрите на машината, а и стаите са ти малки и машината е доста преоразмерена.
Аз както разбирам досега от високия клас климатици като за спалнята на Очо - най добре е щяло да бъде SRK 20ZFX-S
Прав ли съм?
(Че и аз май ще слагам климатик в спалнята, която е още по-малка от неговата - 12.5 кв на 2.6 и се чудя какво да сложа, А всеки вика вземи си 25-ца, че и без това разликата в цената е никакава... ама после като е преоразмерен ще гризна дръвцето...)
зависи от конкретния модел .. аз примерно отоплявам детската в момента със 150 вата на час средно ,климатика е преоразмерен леко .. консумация от 500 вата ми се струва прекалена
Цитат:
Първоначално публикувано от DiadoMraz
Аз както разбирам досега от високия клас климатици като за спалнята на Очо - най добре е щяло да бъде SRK 20ZFX-S
Прав ли съм?
(Че и аз май ще слагам климатик в спалнята, която е още по-малка от неговата - 12.5 кв на 2.6 и се чудя какво да сложа, А всеки вика вземи си 25-ца, че и без това разликата в цената е никакава... ама после като е преоразмерен ще гризна дръвцето...)
SRK20ZGX-S е твоят модел за спалнята. Просто от другите класни модели няма 20-ци - от Дайсейкай няма, от FD-то на ME няма, от ASYA-LD няма. Не слагай 25-ца на 12,5 кв.м. Това са добри машини и на тях не им пада така мощността при отрицателни температури, така че и на зима ще ти изключва. За MHI SRK25ZGX ти гарантирам, че ако го сложиш ще ти изключва в тази стая и то много.
Още FTXS20G на Daikin и ASYA 07 LGC на Fujitsu
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
на MHI SRK25ZGX-S топлообменникът е ДВУРЕДОВ. valen1, вече няма съмнения по въпроса :)
Това добре.А при SRK20ZGX-S какво е положението?
Спрял съм се на този модел.
Същото предполагам, съдейки по COP. Външните тела мисля, че са еднакви, компресорът е същият, явно има само занижена мощност спрямо 25-цата и оттам малко по-висок COP.