Резултати от 1 до 10 от общо 10

Какво е хибрид инвертор?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #1

    Какво е хибрид инвертор?

    Може ли някой да разясни какво е хибрид инвертор? Благодаря на отговорилите

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #2

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Хибрид инверторна технология представлява цифров контрол на капацитета, предоставен от климатика. Чрез промяна на текущата честота или интензитет, той осигурява гладко линейно изменение на скороста на въртене или капацитета на компресора. Това дава възможност за пълноценна охлаждаща и отоплителна мощности при реални условия на работа. При стайна температура измерена в различин точки в помещението, климатика работи с максимален капацитет, което се гарантира, че приятна температура се достига бързо. След като желаната стайна температура е достигната, инверторът точно настройва капацитет за поддържане на температура в близост до точките при измерването на температурата.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #3

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Хибридната технология е съчетание от контрол на оборотите чрез промяна на фазовата честота + промяна на коефициента на запълване.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    241
    #4

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Според мен този по малко развърта електромера от останалите клими и предполагам че това по интересното в темата

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #5

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Само на теория е така

  7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #6

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Според Тошиба: "Това е "инвертор на инвертора" понеже комбинира две системи на контрол РАМ + PWM.
    При стартиране, PAM-контролът стартира компресора на максимална мощност, осигурявайки бързо охлаждане или отопление, за да се постигне най-бързо желаната температура на стаята.
    След това - при достигната вече зададена температура, PWM-контролът пък поема равномерното поддържане на температурата.
    Това цифрово управление води до икономии на консумирана ел. енергия.
    DC Хибридния Инвертор бързо постига и икономично поддържа зададената температура.
    Двойният ротационен компресор гарантира гладко линейно въртене, гарантиращо ниско ниво на шум.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #7

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Голяма игра със съзнанието на потребителя с две думи хибрид-инветор>Тоест ние ви даваме това което фуджитсу още преди 5-6 години вече ви даде с PAM вектор, PWM и І-PAM.След фуджитсу по-голямата част от марковите производители я въведоха някои със същите наименования някои с други.
    За мен това е една недоказана технология на тошиба(защото те с двете думи твърдят че е нещо различно и ново).Бъдещето ще покаже, но ми се струва, че още от първия момент когато я предлагат на потребителя е вече остаряла а с това име прикриват че не е нова.По научному http://ecad.tu-sofia.bg/et/2000/Stat...ommutation.pdf

  10. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #8

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Благодаря много на отговорилите,много съм доволен от качеството на отговора,ама много!какво имам предвид-професионален отговор,изчерпателен и най вече стана ми ясно за какво съм питал! Благодаря,точно такъв отговор очаква всеки като мен питащ-Дано винаги има отличници като вас-не ви четкам , а не веднага нападки,относно правопис,това какво те интересува,разни спорове и разни тем подобни...

    justify -аз питах,защото малкият ми климатик-(Тошиба RAS-255YR),на който до сега не бях обръщал никакво внимание-(почти не е работил ако не бройме пробата и после още има няма 1 час) вчера видях такъв надпис и се зачудих какво ли може да значи.Но пък от друга страна климатикът ми е почти 10 годишен,а ти казваш "Голяма игра със съзнанието на потребителя с две думи хибрид-инветор>Тоест ние ви даваме това което фуджитсу още преди 5-6 години вече ви даде с PAM вектор, PWM и І-PAM.След фуджитсу по-голямата част от марковите производители я въведоха някои със същите наименования някои с други." може ли да тогава този надпис да значи друго в моят случай?

  11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #9

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Просто в страната на изгряващото слънце тези технологии са навлезли доста по-отдавна Твоето е същото, но тогава го е имало само за Япония

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #10

    Re:Какво е хибрид инвертор?

    Двете технологии са много полезни, особенно в региони с рязко спадане на температурите. Самият климатик е малко инертен в своята работа и рязкото спадане на външните температури води до резки загуби, които трудно се отчитатат от датчиците на вътрешното тяло. Голямата мощност е коректив в работата в случай че климатика загуби контрол върху температурата в стаята при рязко спадане на външната температура и правопропорционално увеличаване на загубите.
    Външните датчици отчитат рязкото спадане на температурата, но процесора на климатика не е самообучаващ се, за да може на базата на рязкото спадане на темепературите отвън да прецени каква мощност е необходима вътре.
    Всъщност е много по-добре да се оперира с показанията на датчиците вътре в стаята, защото в нея е възможно да има други източници на топлина. Предполагам че това е причината инжинерите да се ориентират по техните показания и да умаловажават външните, въпреки че и те се отчитат.
    Прилича малко на движението на кола по нанагорнище в който водача изведнъж не осъзнае липсата на мощност. Всеки кара кола и в момента в който няма мощност веднага превключва на по-ниска предавка. С двете технологии се оптимизира момента на повишаване на мощността.
    Инверторните климатици разбира се ще увеличат оборотите си в този случай, но това не е достатъчно - необходимо е малко повече от това да си на по-високи обороти.
    Двете технологии оптимизират интегрално отдадената мощност с цел да се постигне плавно увеличаване на мощността. Инвертора интегрира до някъде тази мощност, но само донякъде.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 15
    Последно: 01-08-12, 08:48
  2. Хибрид за х86 - х64 ?
    От nikolin във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 3
    Последно: 14-11-11, 13:26
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-01-11, 16:45
  4. Apple подготвя хибрид между лаптоп и таблет?
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 01-12-10, 17:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 10-05-10, 13:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе