Обезвлажняване зимата с климатик пуснат в режим изсушаване (външ. темп. +10 °C)
Моля споделете своя опит за изсушаване на въздуха в жилището зимата с климатика пуснат на режим DRY/ИЗСУШАВАНЕ, за да няма влага.Има ли някой който да извежда влагата от жилището си през зимата чрез тази функция на климатика и така да решава проблема с конденза по прозорци и стени при външни температури под 10 градуса целзий.За колко време се "подсушавате" в режим dry :)
mod.edit FearMe
писането само с главни букви е нарушаване на Правилата на форума
при следващо нарушение постът ще бъде изтрит
Re:Обезвлажняване зимата с климатик пуснат в режим изсушаване (външ темп. 10 C)
Като включа климатиците на отопление, влажността вкъщи пада на 40-50%. Колкото повече топлина се вкарва, толкова по-ниска става влажността. Понякога съм имал и 30% влажност. Обаче конденза по стъклата си е налице винаги на сутринта. Според мен той не е от влажността на въздуха в стаята. Иначе и аз се боря с него и ми е интересно да чуя решения (специално за конденза по прозорците).
Конденза се намалаи драстично с троен стъклопакет с 2 К стъкла.Само с вдигане на температурата на поеръхноста на стъклото може да се намали конденза.
Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Само с вдигане на температурата на поеръхноста на стъклото може да се намали конденза.
Те това е истината... :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Иначе и аз се боря с него и ми е интересно да чуя решения (специално за конденза по прозорците).
1. Спрей за автомобилни стъкла.
2. Обдухване на прозореца от въздушния поток на вътрешното тяло.
3. Външни ролетни щори.
deian - твоя ZGS топли ли при включена функция DRY ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
1. Спрей за автомобилни стъкла.
2. Обдухване на прозореца от въздушния поток на вътрешното тяло.
3. Външни ролетни щори.
Ей това е аз ще слагам тези дни външни ролетни щори и ще споделя резултата.Дано да има и да води до по-голяма топло, шумоизолация и по-малко конденз.При моите родители имаше на дървената дограма Външни ролетни щори и даваха отлични резултати, сега ще видя на ПВЦ дограма, мансарда какъв е резултата.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
deian - твоя ZGS топли ли при включена функция DRY ?
Ако ти кажа, че никога не съм я пускал :0
Ей сега пробвах - какво ти топлене, духа си студено, навън питата се затопля, а външният вентилатор върти съвсем леко.
Ми що някои ме убеждават,че си топлел ???
Цитат:
Първоначално публикувано от sladi4kia
Ами може,при МХИ са заедно.Но при Дейкин явно не може.Тъпня
Цитат:
Първоначално публикувано от sladi4kia
Ето този модел SRK-20 ZG прави това чудо.
Чудото е заедно да обезвлажнява и да топли.
Еххх...специалисти...специалисти... :gun_bandana:
При мен има два режима на обезвлажняване,единяит с директно копче-срещу което пише обезвлажняване-когато го натисна се появява една тениска графично и все едно се изсушава ( появяват се цифри за градуси и един тъмен + в кръгче и може да се регулира от 17* до 30*)а другият е през режимите когато стигна до него ми се появява графика на бебе и една капка която се смалява,в този режим може само да се регулира (появява се винаги някъкъв ероглиф) нагоре 1-2-3-4-5 и надолу 1-2-3-4-5 и нищо чудно и да топли,но като нямам влагомер и не ми се играе да я разучавам тази функция,но сега като се замислих ще я пробвам.И при мен сутрин по дограмата 6 кам 32стъкло има на 1-2 см от земята, но сега провеждам един експеримент,ако се получи ще пиша.
В интерес на истината на МХИ-то ми функцията DRY в сервизното я пишат "Thermal Dry". Тази думичка "Thermal" не знам как да я разбирам, защото не е описан алгоритъма на работа на функцията.
Вярно е, че не съм го чакал цял ден, но за 5 минути в стаята стана доста студено и прекратих експеримента. Може би е възможно функцията да е направена с редуване на отопление и охлаждане и по този начин да обезвлажава, но не съм я чакал достатъчно. А и не виждам никакъв смисъл да си изстудявам насила стаята и после да я затоплям, само и само да измъкна малко влага. Обаче пък при DRY наистина мога да настройвам градусите от дистанционното. Вдигнах на 24°, но не мина в отопление в продължение на 5 минути и го изключих.
ами при мен почна да пуска и топло,но определено стаята почна да изтива(доста време само студено бухаше и отвън перката не се въртеше),а понеже имам и поглед и по цялата дължина на отходният маркуч (над 2 метра)за конденза-сух на барут...приключвам с опита за по добро време че ей сега ще се прибере прокурора и ще ме удуши ако е студено в къщи.