Формула за мощност на климатик
Здравейте,
искам да питам каква е формулата за измерване на мощноста на климатик. Значи имайки входящата температура в градуси, изходящата температура в градуси и дебита на въздуха преминаващ през вътрешното тяло в м3 за минута. Търсих из форума ама не намерих никаде дадена такава, само питате за горните параметри.
Благодаря предварително.
Re:Формула за мощност на климатик
T(изход)-Т(вход)=Х*м3=Y(btu):3.41=Zwата.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
T(изход)-Т(вход)=Х*м3=Y(btu):3.41=Zkw.
Не разбрах.
T(изход)-Т(вход)=Х
Х*м3(за какво време)=Y(btu)
Y(btu):3.41=Zkw
предполагам Z е мощноста ?
Няма време, мериш изходяща след това входяща, разликата умножаваш по дебита и получаваш BTU, него го делиш на 3,41 и получаваш мошноста във ватове.
hunterA пита дебита за какво време и отговора е кубични метра за час :Drinks:
Благодаря ви много. :yahoo: :ole
P.S. Според горната формула климатика ми на пълна мощност дава 4370W температурна мощност при -5/-6 градуса. Е това е просто страхотно при максимум по каталог за 7 градуса 5 KW.
ХънтърА,ВелеВ е добър техник,ама пише с левия крак :)),е-е-е, тъкмо да ти обясня и той се хакна.
пп ВелеВ,да не се обидиш/respect/-шега :Drinks:.
Интересно, по тая формула T(изход)-Т(вход)=Х*м3=Y(btu):3.41=Zwата а даните са следните: изходяща темп. 49 градуса, входяща 25 по 580м3 делено на 3.41 ми се получава 4082W при външна темп. 2 градуса.Става въпрос за Midea MSG-12HR. Интересно дали нещо аз не бъркам защото по официални данни го дават 3800w при външна темп +7 градуса. :)
Вентилацията на коя степен е когато мери? Защо си мисля че на мсг е 490м3 дебита на силна вентилация.
Джони ти за мен ако казваш че пиша с левия крак, какво ще кажеш за писането на Митака?
Вентилатора е винаги на Hige
Темп. я меря с електронен термометър с датчик.
VeleV.Klima А иначе вярно ли изчислявам ?
Ето по тези данни се ръководя: http://www.dekom.bg/?page=product_de...nstanceID=2900
Аз ти я изкарвам 3450вата.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Интересно, по тая формула T(изход)-Т(вход)=Х*м3=Y(btu):3.41=Zwата а даните са следните: изходяща темп. 49 градуса, входяща 25 по 580м3 делено на 3.41 ми се получава 4082W при външна темп. 2 градуса.Става въпрос за Midea MSG-12HR. Интересно дали нещо аз не бъркам защото по официални данни го дават 3800w при външна темп +7 градуса. :)
За твоя климатик, циркулацията която намерих е 550 куб. за час. Обаче не е уточнено за коя степен (предполагам максимална). Та така става 3870 което пак е повече :yikes А може и дебита да е различен, при мен дебита на максимум е 10.8 куб за мин или 648 куб/час.
Цитат:
Е може аз да бъркам за дебита :(
Цитат:
Ето по тези данни се ръководя:
http://www.dekom.bg/?page=product_de...nstanceID=2900
Е ми да 3,8кв си излиза вярно на топло го дават с 13000бту. Нямам в този комп мануали а и не ги помня данните им. Но онзи ден мерих една MSR5-12HRN1 и излезна 9500бту.
Цитат:
Е ми да 3,8кв си излиза вярно на топло го дават с 13000бту. Нямам в този комп мануали а и не ги помня данните им. Но онзи ден мерих една MSR5-12HRN1 и излезна 9500бту.
Е да но нали тези дани ги дават при +7 градуса ,а аз меря при +2 градуса и е 3870W.
Midea MSG-12HR THE BEST