1 Прикачен файл(ове)
Re:Заскрежаване (обледяване) на климатик
Ето и продължението на историята.Днес като отидох да видя какво става с климатика заварих същото положение-снежна топка,само че се чуваше тракането на перката по леда.Отворих горния капак и видях 2-3 см скреж по питата.Размразих го с 3-4 кофи топла вода,но какво ми направи впечатление :датчика за дефроста се намира извън климатика и въобще няма контакт с питата!!!
Как тогава ще знае кога да включи дефроста?Предполагам,че въздуха след преминаването си през питата изстива с поне 2-3гр.Не е ли тогава по правилно датчика да е от вътрешната и страна?
Ванко четох че имаш опит с Дайкин,нормално ли е мястото на датчика?Ето снимка:
Това не е датчик за дефрост,а за температурата на околния въздух.
genadi.tsvetkov Дайкина е в кухнята която е само 15 кв.м исега поддържа 10гр. само в нея.Включен е през дигитално електромерче и средния му разход е 500-600вата,така че не е недооразмерен при 1200 номинал
Искаш да кажеш, че тоя DAIKIN е монтиран в 15 м2 и консумира по 500-600w на час ли? Ако е така бих казал /Бах ти и смотания климатик/ голяма ламя. :081: Освен вън да е било -20 а прозореца да е бил полузатворен :))
1 Прикачен файл(ове)
Bobovo чети по внимателно !В момента това е единствения включен климатик в 190куб.м обем!!!!!Между кухнята и другите стаи няма врати.Къщата няма изолация и е с дървена дограма.
За тези които изказаха съмнения за намалял фреон направих замерване след като изчистих скрежа и ето какво установих:при входящ въздух с темп.17гр. изходящият достигна края на термометъра с който измервах-52гр.вентилатор на ауто и зададени 30гр.
Ванко благодаря за информацята но къде все пак е датчика за дефроста- не го видях?
Датчика е във външното тяло. Това което се вижда от снимката е че климатика ти е повреден.
genadi.tsvetkov Дайкина е в кухнята която е само 15 кв.м исега поддържа 10гр. само в нея
Нима тва не си го написал ти ?
Pacefil, знам че е в външното тяло нали все пак познавашче него съм отворил?И как позна ,че климатика е повреден?
Bobovo,което съм писал си е точно така:в кухнята е 10гр.,в трапезарията до нея,която се отоплява през отворената врата е 7-8гр., а в хола който е след трапезарията е 2-3гр.Дано сега ти стана ясно.
Миналата година всички тези бяха под 0гр. и това лято сменях нацепеното ВиК.Не виждам обаче в какво ме обвиняваш?Аз имам за цел да опиша максимално достоверно ситуацията и вече получих отговори от Ванко68 и от Деян,които смятам че ще се потвърдят във времето.
Аз пък ще кажа че климатика има проблем с размразяването, вътре където е перката е генериран скреж от климатика.
1 Прикачен файл(ове)
Като го отворих днес беше видно,че скрежа е отлепен от питата,предполагам в следствие на дефростта.
Това на фотото след 3 кофи топла вода ли е все още?
1 Прикачен файл(ове)
НЕ,това е преди,а това е след 2та.
Утре ще имам отговор дали е повреден климатика-сега при нас е 2гр. вали лек снежец и е мъгливо.Оставил съм го на 10гр.идва пъти в денонощието по един час на 20гр
Определено пак ще натрупа.
Велев,нали видя каква лава изкарва при 17гр входяща температура,какво ще му е?
Аз не познавам а знам защото го видях на снимката
в едната стая 10градуса в другата 7 8 как я премери тая 17 входяща