1 Прикачен файл(ове)
Re:Заскрежаване (обледяване) на климатик
Според мен този режим на 10 гр им влияе така зле на климите. Преди това оставих Генерала LGC на този режим и след две денонощия го намерих в същия вид като Дайкина.Още повече никъде не намерих обяснение какво става след като LGC работи 2 денонощия на този режим.Беше си включил вентилатора на мах.но не рабрах топли ли или не.
Утре ще ви кажа кой е познал за климатика със снимки.
ZZZ,17 входяща стана след един час работа на LGCто в съседната стая и 20мин самият Дайкин на мах.Не разбирам защо се правите на дедективи.Ако изопача нещо само ще изгубя.
Климатика ти не обезледява нормално.Причините може да са много.
Според мен нищо им няма на твоите климатици. Това че и Генерала ти е направил така трябва да ти подскаже, че това е неправилен тип експлоатация от твоя страна. Размразяваш добре както си и направил, и задаваш по-висока температура и виж дали ще имаш скреж. Още повече, че когато има вече дебел леден слой, той не може да падне когато машината тръгне в режим дефрост, понеже освен по датчици, дефроста има и ограничение по време. А да стопиш това чудо всичкото трябва доста време :)
Да,обаче на мен ми е необходим точно този режим, за да не ми замръзне къщата през зимата.
Еми тя и на 20°С пак няма да замръзне. Ако държиш на твоите 10 и не става с климите мислиш за друг начин на отопление.
Аз си мисля че си е и малко риск да разчиташ на климите след като няма никой в жилището. Щото знаем че са капризни понякога и ако стане нещо и спрат, било токов удар или нещо друго тогава пак ще ти замръзне къщата. И няма да казвам какви бели могат да станат от това ;)
Вече съм я сърбал тая попара с замръзването на къщата и ми излезе доста пари.Лятото мисля да инвестирам в изолация и другата зима да поддържам подобна температура с един конвектор,но сега опитах и ме уплаши разхода на ток.
Гена,не вярвай на разни дистанционни диагностици като Велев и Пейсфил.Не може от една снимка да се дават генерални заключения за работата на Дайкина ,и то в дефроста.Толкова ясно си обяснил всичко,ама кой да разбере...
Ако не стане с твоя режим ( а би трябвало ), опитай с 4 пъти по 1 ч на 20 гр,и вентилатора да е на макс и на 10 и на 20 гр.
Датчика за дефрост е вътре във външното тяло,долу зад компресора, на коляно от питата.
"Гледам и не вярвам на ушите си" Разбирача пак ме вкарва в някакви филми.
Цитат:
Първоначално публикувано от genadi.tsvetkov
Вече съм я сърбал тая попара с замръзването на къщата и ми излезе доста пари.Лятото мисля да инвестирам в изолация и другата зима да поддържам подобна температура с един конвектор,но сега опитах и ме уплаши разхода на ток.
Най евтино щеше да ти е да спреш водата от спирателния кран преди къщата и дори щеше да си спестиш покупката на тези климатици.
Верно ако е само за водата спри я,повечето водопроводи си имат и изтакатели по крановете или някои холендър и си точиш водата от кащата и няма замръзване и не си тормозиш климите :).Това при положение че не я ползваш далго време де
1 Прикачен файл(ове)
Хайде сега да видим кой е познал? Ето снимки от днес при работа на 10 гр.и два пъти по един час на 20гр..
Ще изчакаме компетентното мнение на Велев за задълбочаващите се проблеми в дефроста на Дайкина. :-memnon
На мен от тоя монтаж най ми допада отводнителната система с фунийката и даже е изолирана :)
Фунийката е мой несполучлив опит за отводняване, но се напълни с лед и я махнах.Имаше и ПВЦ тръба след нея.
vanko68 умнико, в случай че не си забелязал, съвършения Дайкин продължава да се съобразява с едно от условията за дефрост, въпреки че в този режим (10 C) това му пречи... досущ като несъвършените си събратя. :))
Лошото е, че си забелязал, просто се правиш на ухапан.