polkut ти четеш ли въобще какво пиша? Прочети отговор номер 11 там съм ти сметнал с точност колко ти харчи.Първоначално публикувано от polkut
polkut ти четеш ли въобще какво пиша? Прочети отговор номер 11 там съм ти сметнал с точност колко ти харчи.Първоначално публикувано от polkut
Ако не отделя 1 ден за да си направя представа колко сметки ще плащам за ток може да се окаже че другия месец не само че няма да имам възможност да се виждам с компанийка и приятели но меже и да стоя гладенПървоначално публикувано от Chaser
Та нека направя обобщение. Тъй като климатика е конвекционален искам да знам колко ток дърпа външното тяло когато работи. Останалите сметки мисля че мога да си ги направя сам.
Единствения начин да знаеш колко харчи със сигурност е да го измериш - иначе отговора на бобово е прилично точен. Ако включва и изключва на всеки 3 минути според мен трябва да се види първо защо го прави. За да включи да топли значи климатика е засякъл че температурата е паднала и от него се иска да топли - включва и след 3 минути "отдаване на макс" температурата която измерва климатика му се вижда достатъчно висока за да изключи. Сега въпроса е как така за 3 минути през които е работил и е генерирал топло - всичкото това топло е изчезнало за 3-те минути през които не е работил? Я кажи какво има близо до климатика, къде е разположен? Да не би струята топло която бълва да се блокира от нещо и вместо да влиза в стаята и да се разпределя тя се "връща" при климатика и на него му става едно "хубаво и топло" а на тебе ти е студено на 4-5 метра от него. Пробвай да си поиграеш с клапите на вътрешното тяло - насочи ги на другаде (нагоре или надолу, настрани) и виж дали цикъла он/офф няма да се промени. Аз имам същия проблем с моя инвертор - при сравнително високи външни температури - около +10 градуса при мен включва и изключва през около 5-6 минути (разбира се като включи работи близо до минимума си) - но причината при мен е мястото на климатика - от едната му страна има гардероб, отдругата е балкона (прозореца) и при него реално се образува малка "ниша" която пречи на доброто движение на въздуха - като мръднах клапите от крайно долно положение на една степен нагоре въздуха вместо да се удря в пода и да се връша нагоре почна да "влиза" в стаята по добре и климатика разреди он/офф цикъла.Първоначално публикувано от polkut
Нищо не блокира въздуха. Направил съм го да духа на swing. Клапите се въртят постоянно. Вентилатора е на auto. Значи в крайна сметка нямам как да се измери колко ток харчи външното тяло при включено положение. Топлото изчезва толкова бързо защото квартирата е ужасно студена. Както казах - от дулу гараж, от горе покрив, от ляво гола стена, от дясно не живее никой, отпред гола стена и от зад гола стена. Ето защо топлото изчезва толкова бързо . Междодругото преди месец видях че вън температурата беше 12 градуса а вътре без да се пускат никакви отоплителни тела е 17 градуса. По пътя на логиката вън ако е 0 градуса вътре ще е 5
Климатика на топло ти харчи 1150w. за 1 час непрекъсната работа.Първоначално публикувано от polkut
Клапите ги настрой да духат под 45 градуса, а вентилатора на high.
Това беше от мен в тази тема.
bobovo,кво значи настроен на 20 гр.,че настроен на 20гр. и макс турбина може да ти прави от 18 до 24 в помещението.Мидеята има ега ти температурния датчик.Пък и я прочети кво е помещението и дали някой комшия помага.Хич не ги смятай тия 1150вт,няма да ти излезе сметката,а като застудее сложи едно уредче на МСФката и виж за 24 ч. кво ще дръпне да държи 22гр.в стаята.
johny01 не ми се вярва да си засичал повече от мен консумация на климатици.Ако ти кажа колко ми харчи мидеата ще си помислиш че си правя майтап с теб.Ама това е друга тема.
polkut rated input 1650W означава моментна стартова консумация кояро най вероято трае 1 секунда.
Благодаря за мненията. Ще ви се доверя и да се надяваме че повече от 75 80 лв. сметки за климатика при нормални температури от порядъка на 20 22 градуса вътре. Модератора може да сложи ключ.
bobovo,хич ги не засичам,имам 3 вкъщи и ги спирам и пускам кога ми е кеф.Бирниците от ИВН за ноември ми искат 100лв,а застудее ли отивам на 300.Който си гледа разхода-си е негова работа,аз си гледам термометрите,а не съм мангизлия,но мисля,че по-добре да плащам на бирниците от ИВН,отколкото на аптекарите и да си "закалявам"децата.