Резултати от 1 до 6 от общо 6

Въпрос

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    183
    #1

    Въпрос

    Защо климатика консумира повече мощност на отопление? Благодаря предварително.
    П.П - и защо в ръководството за екслпоатация на моя климатик пише че дори и когато не работи консумира мощност 15 - 35 вата?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    554
    #2

    Re:Въпрос

    Образно казано - защото върши повече работа при отопление. Виж колко е отоплителната мощност и виж колко е охладителната.
    Консумира,защото има електроника,която си има т.нар.стендбай ( готовност). Има и едно трафче,което харчи малко ток ,дори и климатика да не работи.

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #3

    Re:Въпрос

    Не съществува определеност или закономерност за която да се приема, че в един от двата режима на работа на климатика той консумира повече електроенергия.

    Разликите в консумираните мощности при различните модели е различна и зависи от: хладилна мощност на компресора, големина на топлообменниците и дебит на вентилаторите. При някой модели по-голяма е консумираната мощност на охлаждане при други тази на отопление.

    Причината за по-голямата консумирана мощност в режим отопление сравнена с тази на охлаждане при някой модели трябва да се търси в малък топлообменник на вътрешното тяло и малък дебит на вътрешният вентилатор.

  5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #4

    Re:Въпрос

    Най-просто казано в режим Охлаждане климатика има да стопява около +-10 градуса разлика (Примерно навън е 33 а вътре 25). В режим Отопленение има да стопява над +-25 градуса разлика (Примерно навън е -8 а вътре 23). Но както е писал колегата по-горе, не харчи по-малко ток а е по-малко натоварен и от там идва икономията. Ако погледнеш данните ще видиш, че разходите са сходни при еднакви натоварвания.

  6. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    126
    #5

    Re:Въпрос

    Моят дайкин FVXS-25 харчи 9вата когато е изключен и 34 вата когато температурите навън са ниски и е включил подгрева на компресора.1-2 вата разлика може да се отчита от електромера например заради напрежението в мрежата.При мен често е 234-235 волта.

  7. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #6

    Re:Въпрос

    има европейска директива, която ще забранява вноса на техника, която в режим стенд бай харчи над 8Вт и повечето от класните производители вече взеха мерки в тази област

    не знам кога влиза в сила, а докато чуят на балгарската митница ще минат сигурно десет години

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе