Нов климатик- влизане в режим
На нов инверторен климатик трябва ли му някакво време за да влезе в режим (да се самонастрои)?
Новомонтиран LG S09AT работи on-off (при външна Т около 0), като се включи компресора тръгва от 200-300 вата, след 2 мин качва до около 550 вата и след още около 3-4 мин изключва.
Re:Нов климатик- влизане в режим
Евентуално време за темпериране на помещението му трябва, но в посока от високо към ниско топлоотдаване.Явно при теб е топло щом работи ОН ОФ, така, че няма какво да влиза в режим повече.
Питането ми по-точно е:
Защо вдига консумацията на 550 вата и изключва, а не си поддържа 200-300 вата (както е първите около 2 мин, когато включи компресора)?
Явно не може да поддържа ниска консумация в момента.Колко му е минималната консумация по сервизно.
0.89 kW минимално топлоотдаване по сервизно.
Някъде бях чел 170 вата мин.консумация, но не знам дали е достоверно. А и известно време си работи на 200-300 вата, явно там някъде е минимума, но защо не си стои на минимума, а покачва...
Софтуер явно.В момента не може да поддържа ниска честота на компресора, а от там и ниско топлоотдаване.
Цитат:
Първоначално публикувано от zhelko
А и известно време си работи на 200-300 вата, явно там някъде е минимума, но защо не си стои на минимума, а покачва...
Предполагам защото LG правят страхотни...дисплеи :smiley:
То ако само тва му е кусура... ела да видиш кво се вика он/ офф на Art cool серията / off - max - off - max /
Цитат:
Първоначално публикувано от titan_83
То ако само тва му е кусура... ела да видиш кво се вика он/ офф на Art cool серията / off - max - off - max /
Значи корейците ,малко кофти са съчинили софта-иначе има климатици,които преди дефрост правят това форсиране,и за да затоплят малко повече преди да спрат-да нямат подобна идея тук,но дефроста е по дълъг а и отнема топлина,пък и е по други датчици?
Хубавото е, че тръгва от минимум, а не от номинал (както е при General и Mitsubshi например). Освен това е изключително тих.
Друго, което си мисля:
При Mitsubishi и Daikin минимума е висок, имаше мнения че ниския минимум не е икономичен. Може да са му заложили да си работи минимум на около 500 вата примерно, инцидентно да сваля на 200-300.
Може да са му заложили да си работи минимум на около 500 вата примерно, инцидентно да сваля на 200-300.
[/quote]
Хванал си му логиката,при ниски външни температури няма да му видиш минимума.По скоро ще свали до 350-400в. и около тези ватове ще прави ОН-ОФ.След като вън се постопли нещата ще се оправят и ще му видиш реалния минимум.
:Drinks:Вдигни темп.до макс.градуси и виж ще развие ли високи обороти продължително време-7-8мин.Ако така работи добре,значи няма повреда,а ако пак спре значи търсиш сервиз или сервизно уписание.Но е напълно възможно да преценява електрониката,че не трабва да намаля конс.,а директно да спре.Показва ли някаква грешка,нали е инвертор?
Цитат:
Първоначално публикувано от zhelko
При Mitsubishi и Daikin минимума е висок, имаше мнения че ниския минимум не е икономичен.
Да,и мненията са били сигурно от собственици на тези две марки-няма как иначе.Те от Саньо и Тошиба са тъпани и слагат във върховите си модели ниски минимуми с консумация от порядъка на 30~50w.Лично съм го чел за саньо модели(от производителя) с минимум 0,1kw.отдаване,че имало с 23% по добра енергийна консумация сравнено с он/офф модели.
Малко се отклоних,пък и на Саньо защо да им се вярва... :god
Цитат:
Първоначално публикувано от necata2
Хванал си му логиката,при ниски външни температури няма да му видиш минимума.По скоро ще свали до 350-400в. и около тези ватове ще прави ОН-ОФ.След като вън се постопли нещата ще се оправят и ще му видиш реалния минимум.
Нали знаеш, че като се стопли, минимумът се качва? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Да,и мненията са били сигурно от собственици на тези две марки-няма как иначе.Те от Саньо и Тошиба са тъпани и слагат във върховите си модели ниски минимуми с консумация от порядъка на 30~50w.Лично съм го чел за саньо модели(от производителя) с минимум 0,1kw.отдаване,че имало с 23% по добра енергийна консумация сравнено с он/офф модели.
Малко се отклоних,пък и на Саньо защо да им се вярва... :god
Интересно кво става с мазането при такъв минимум.Иначе Джасти ме светна с едно линкче-тия АТта луда работа на хартия-ЕЕВта,големи компресори,двуредови и тн,запазва над 50% при -15,даже и плазма.