Колега предложих ти вариант за посочената от теб сума.Естествено че не можеш да сравняваш двете марки.
Колега предложих ти вариант за посочената от теб сума.Естествено че не можеш да сравняваш двете марки.
Аз и до ден днешен съм благодарен на съфорумците за мненията и коментарите при избора на Дайсекай-я ,така ,че ще питам и занапред.
Колега, защо не погледнеш мулти-тата на Фуджитсу - там външното тяло ти е около 2000-2200 лв, така че горе долу ще се вместиш в 3500 с монтажа, а и техният подов модел също е доста добър.
Това FNEA не е ли Neo Forte високостенен модел на SS ??? Щото тук става въпрос за конзолни машини....Първоначално публикувано от vlado1976
Neo Forte е високостенно вътрешно тяло, но самсунг имат и конзолни със сигнатура AVXTJH028 - е сигнатура за 9000BTU
Да ама AVX e абревиатура на моделите с EEV за DVM до колкото си спомням от близкото минало модела за мулти е MH028FJT...май...
тук гледам се е заформила дискусия за Самсунг в частта мултисплит и без да се намесвам и изказвам компетенстно мнение и да правя сравнения искам да поканя всеки, който проявява интерес да заповяда във Варна в новоизграждащия се тренинг център на Самсунг на адрес бул."Цар Освободител" №331
въпреки, че все още не всичко е подредено докрай там ще могат да се видят в действие:
-всички външни тела модел 2011 г. без 40-ка т.е. 50, новото за 2012 52, 60, 70, 80, 100;
-всички най-интересни вътрешни към тях от луксозната стенна Y-серия, новата стенна Малдиви++, всички подови конзоли;
тези, които се интересуват от техническите параметри могат да изтеглят подробен technical data book за FJM (free joint multi) както от Самсунг са нарекли съкратено техния мултисплит
http://www.climamarket.bg/wp-content...pe_FJM-TDB.pdf
и тъй като ме сърбят пръстите за любителите на сравненията ще спомена, че ако някой преди 7-8 години ми беше казал, че Самсунг ще сложат в малкия си заден джоб компании като Сони, Филипс, Панасоник в частта дисплеи щях дълбоко да се усъмня и да се засмея...подобна картина се разиграва и на полесражението на мобилните устройства и съвсем скоро това ще се случи и с климатиците - смешно ви е? не ви се вярва?
Samsung постигна някой успехи при високотехнологичните продукти, но климатиците не спадат към тези технологии или продукти и общо взето чудесата струват пари.
Климатика това е: една помпа, два топлообменника и два вентилатора. Това е, нищо високотехнологично няма, а щом няма нещо уникално всеки може да го направи и някой го правят, но не и Samsung, не защото не могат, а защото не искат.
Сегашната им политика при производство на климатици е да се борят за клиенти предлагайки в съответният клас възможно най-евтините модели климатици. Борба чрез по-ниски цени, а не борба, чрез предлагане на по-качествени продукти, каквато в момента е например политиката им при смартфоните, където предлагат в момента най-доброто откъм хардуер. Най-добрият им хардуер обаче работи със софтуер на друга фирма, а не с разработената от тях операционна система Bada, но не защото не може, а защото клиентите искат освен да имат най-добрият хардуер, но и да имат най-добрият софтуер.
Сори за спама,но щом видя някой спомене марката Самсунг си слагам черните цайси и разказвам как преди 4г. наех кола,за да ме закара до най-близкия магазин на ТМ(в случая Враца-на 120км.) Исках да закупя ТВ-ЛСД(колкото може по-голям) и ДВД-рекордер! Бях "посъветван" от продавач-консултантите,че на този етап Сони и Самсунг са водещи и за близо 2К се сдобих с комплект Самсунг! Същия ден установих,че телевизора е дефектен(не помнеше настройки)! Диск със софтуер липсваше и не беше ясно къде е произведен-наложи се смяна-пак 120км-смених го за ЛГ,от който съм доволен! След няколко месеца фира даде и ДВД-то(от Малайзия май беше). С него брах големи ядове,в сервиза ме разкарваха 3 месеца-"ела утре, ела след седмица". Накрая напсувах началника на сервиза и започнах да звъня на управителя на ТМ-клона и на КиК и след много уговорки и обещания,че ще си получа парите обратно,пак пътувах 120км.(едната посока),за да ме суровака мошеника врачански(управител),че нямало как да ми върнат парите,понеже било неделя(за в неделя се бяхме разбрали!) Него напсувах наум,грабнах един монитор и се прибрах,проклинайки марката "САМСУНГ"
И четка за зъби с марката "САМСУНГ" на промоция не бих си купил!
п.п. Знам,че правят и супер качествена техника,но внася ли се тя у нас?!?
valen1
не случайно поканих всеки в това число и теб във Варна, защото наистина има какво да се види без да влизам особено с теб в спор дали в един климатик има почва за високи технологии и дали Самсунг вече са "поискали"
най-тъжното е, че никой даже не желае да дойде и да види какво са постигнали, а всеки е склонен априори да осъжда кой какво иска и какво може на този свят...
karambam
лични разочарования има всеки и не само от Самсунг, но при теб съчетанието повреден Самсунг с български търговци е било наистина изнервящо като не е ясно кой повече е виновен за твоето разочарование Самсунг или ТМ?
Еее,какъв е този песимизъм...недей така!!!Първоначално публикувано от climamarket
От кога е в действие този център,че си се отчаял така?
Нормално (за БГ) е повечето хора да не ги вълнуват тези неща (и не само тези),но със сигурност делото Ви е обществено полезно...според мен!
Ха честито да живеят трейнинг центровете и маркетинга който ги финансира ... при правилно боравене един такъв център наистина може да донесе ползи в дългосрочен план.
остава да намеря някой, който наистина може да борави...и работата опечена...
за "честито" сме делеч, но монтирахме вече едно външно ДВМ 10 коня с пет касетки вътрешни, сега се борим с разпределението на дяловото участие, защото трябва на местния пазар да намерим електромер с подходящите импулси на изхода, но колкото и да се стараем ще сме много по-семпли от другата корейска марка, където нещата просто са правени с достатъчно много пари...
и така нататък, но успехът за сметка на това е по-сладък, защото си е чисто наш и няма най-важното на кого да козируваме...