NE12MKE не е ли по-стар модел?
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
а каква е основната разлика между двата?
N пред Е12 означава, че климатикът е Nordic - проектиран е да работи в по-сериозни студове. Това е основната разлика.
Иначе са от една и съща серия, с подобни екстри, макар и малко по-стар не е лоша машина.
по стар модел да ,но по хубав .. китайската 18ка ще ти изгори главата според мене а при -15 може и по малко да топлоотдава от NE
Човекът пише, че има нужда от 2 kW топлинна мощност. Не е ясно, дали 12-ката ще я отдаде при -10 до -15 градуса. Дали не е по-добре 18-ката?
напротив ясно е .. NE има 2 кВ по номинал при -15 .. а UE е модел до -10 , надолу с Божия помощ
бъдете честни с човека.....за тази квадратура и за тез пари,за да е ДОВОЛЕН ГЬОТЕРЕ- ЯПОНСКИ ЙЕРОГЛИФИ
Този пост е редактиран от DUNDURMA; 05-08-15 в 13:45.
ми те и в малайзия пишат с йероглифи
Последно избора се сведе до следните три модела:
Daikin CE.FTX35K.WIFI/RX35K 1400лв,Daikin CE.FTXS35K.WIFI/RXS35L-1800лв
Panasonic E12QKE-1500лв
Панасоника ли да сложа?
От посочени аз бих избрал панасоника,но бих погледнал и Toshiba RAS-167SKV-E5
kalinntv, знам че мнението ми ще Ви обърка, но може да помислите върху още два вариянта - това което Ви е предложил JOKVN и LG D12CM Sirius Inverter V. За мен General Fujitsu ASHG12LUCA и Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus също са алтернативи, предвид условията на помещението. Иначе, ако се абстрахираме от това което съм написал и погледнем Вашия въпрос - твърдо се спрете на Panasonic E12QKE.
Разбира се че Daikin FTXS35K с Wifi е най-добър от изброените. И като качество и като шум и като работа през зимата. Да не говорим за икономичност... Няма какво да се чудиш.