Отговор: До колко градуса се нагряват тръбите на климатика?
Ето защо не ми се влизаше в подробности, ама не, на сред лято milanov на отопление климатика си пуснал...:) и се почна една...
И сега какво правиме, плщам си повторен монтаж....
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Не е в края,но щом по твое желание е направен отвора така монтажниците нямат вина в случея.
След като двете тела се монтират в една равнина - право трасе с голям наклон за конденза. Един завой има само при крановете. Не ме притеснява , че кабелният канал е наклонен повече от обичайното. Само жицата ме тревожи...:)
Нищо и няма на жицата, важно е климата да бачка безпроблемно!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Цитат:
bobovo
Ето една дупка 43см. в двоен панел с много арматура която ми отне 1 час за направата и:
Много похвално,че прекъсвате арматурата. Нямам думи просто....
Цитат:
DaGa
Много похвално,че прекъсвате арматурата. Нямам думи просто....
Спокойно, блока няма да се срути! Пробиването на отвор за климатик е капка в морето, в сравнение с усвояването на тераса!
Цитат:
ivan74
Спокойно, блока няма да се срути! Пробиването на отвор за климатик е капка в морето, в сравнение с усвояването на тераса!
Аха викаш по-малкото зло. Чудно ми е тия дето така смело режат,махат и т.н. армарура при монтажи, дали в тях като си монтират ще го направят това ?! Няма смисъл да ми се отговаря, отговора е ясен на всички
Другият вариант е да остане без климатик, течението също върши работа.
Има арматура и арматура. Дебелите и да искаш не можеш да ги пишнеш с нормалната пробивна техника.
Цитат:
Mega
Има арматура и арматура. Дебелите и да искаш не можеш да ги пишнеш с нормалната пробивна техника.
Ама с "ненормална" ги дупчат кат стой та гледай. Та кво.. тва оправдание ли е,че с "ненормална" може си правиш квото искат ? Да не говорим, че монтажници с канго май 5ца беше и длето избиха една 12ка арматура.... таааа за кво говорим. Няма никъв контрол
Не ми се влиза в спор. Колегата по-горе е казал ясно, или се правят дупки до откат, докато няма арматура, или се слага вентилатор. Климатика иска дупка. Арматура има на малко места, грамотните монтажници са наясно кое може и кое не може да се пипа. Иначе можем да си говорим до утре.
Арматура в панел има на няколко места...доообреее
Не съм монтажник, но колегата се "втелявя" с грижата за арматурите. 1. Обикновено се дупчи външна стена, която не е носеща. 2. Арматурно "щипано" желязо ф20 трудно ще скъсаш с бургия за бетон ф40. 3. Не мисля, че по-тънките арматури на външна стена имат отношение към устойчивостта на панелен блок.
Мдам, тия арматури са сложени за украса. Що не ходите някъде по ЕС дето има истински контрол да дупчите така арматурите ? Щот най-малкото ще отнесете солтена глоба.
SPSt - що не си охлабиш от към арматура една външна стена във вас, нали не са носещи ? Ама то ако си в тухлнено строителство..... Искам да те видя ако си в панел как ще позволиш в твойто ЛИЧНО жилище да ти прекъснат арматура на външна стена. .... Аман от разбирачи.... то армировката се слага само за бетона да не избяга.....
Армировката се слага, за да носи бетона натоварване на опън. Я кажи, къде видя в Европа панелни жилища?
Колегата dodo_pv го е обяснил много точно.
Надали арматура 6-ца е носеща.
Цитат:
DaGa
SPSt - що не си охлабиш от към арматура една външна стена във вас, нали не са носещи ? Ама то ако си в тухлнено строителство..... Искам да те видя ако си в панел как ще позволиш в твойто ЛИЧНО жилище да ти прекъснат арматура на външна стена. .... Аман от разбирачи.... то армировката се слага само за бетона да не избяга.....
:offtopic:Живея точно в панелно жилище и съм дупчил външна стена. Няма начин носеща стена да е тип "сандвич" със сгурия по средата и 2 см. бетон от двете и страни. Какво натоварване носят арматурите ф6, че дори и по-малки, които се виждат на места по повърхността. Май ти не си виждал панелна сграда, а само си чул от една жена, че не е хубаво да се прекъсват арматури.Ако ти си разбирач, защо не ни осветлиш, колко вида/размера/ арматура има външна панелна стена с прозорец 2/3 от площта и.