Има ли начин да съществува дистанционно за климатик с едно копче за включване - само. Искам да работи само на автоматичен и да не се барника.
Изпратено от моят MI 8 SE с помощта на Tapatalk
Има ли начин да съществува дистанционно за климатик с едно копче за включване - само. Искам да работи само на автоматичен и да не се барника.
Всяко дистанционно може да се направи така. Отваряш го и залепяш или само поставяш някакъв изолатор /дори хартия/ върху графита на бутоните, които не искаш да работят.
На вътрешното тяло обикновено има бутон за пускане и спиране на климатика. При пускане май е всичко на автоматичен, но трябва да се провери в книжката за съответния модел.
Предният панел постоянно отворен и с точилката - цък!
Лесно е. Пуска се едно удължено кабелче с бутон в паралел на бутончето за ръчно стартиране. Ще работи само на автоматичен режим, без контрол на функциите на климатика.
Що се праИте,
може да е подов климатика, и този бутон за 10мин и 2лв слиза на удобно място.
- - - - - - - - - -
Rumb@ta ме е изпреварил.
Ето и бутона:
Screenshot_20190316-210001.jpg
Този пост е редактиран от milanov; 16-03-19 в 22:01.
Поне да се беше казало коя марка и модел е.При някой марки може да се заключва ДУ да работи само на един режим,например при Хитачи е така.
Всъщност климатика е Cooper&Hunter - SIGMA. Всъщност дистанционното може да се заключва, но когато е заключено никой от бутоните не работи. Чудех се за някой боклук от тия общите дистанционни и да изолирам всичко друго освен старта. Търся някакви идеи, че фантазията ми откъм дистанционните куца [emoji4]
А ако беше казал и каква точно е целта на занятието, можеше да получи и по-смислени решения на проблема. Аз ДУ с един бутон не съм виждал и в Алиекспрес. Затова пък знам, че автоматичния режим не е никак добро решение, особено в преходните сезони.