Здравейте на всички!
Сагата е дълга и не искам, да ви занимавам с фирмата, която само ми взе куп пари и накрая пак климатика не работи коректно. Просто нямам вече нерви, да се занимавам с тях и реших сам да потърся решение.
Та по темата:
Имам отдавна климатик Panasonic CS-E21CKE, външното тяло се води модел CU-E21CKE. Значи, в момента климатика е минал пълна профилактика, изчистени перфектно външното и вътрешното тяло.
Единствения проблем, който прави в момента е, че безпричинно и непрекъснато върти посоката и се включва в режим размразяване, безпричинно. Като е малко по-хладно времето го прави даже през половин час, без значение дали е влажно и т.н..
Моля, да не ми се обяснява, че е нормално и тем подобни глупости. Ползвам от много години климатици, та знам, кое трябва и кое не. Отделно, че имам още един такъв абсолютно същия, като проблемния климатик и той не прави такива ядове.
Последния път, когато идва техник, да се чеше по главата измери съпротивлението на външния датчик отговарящ за дефроста. На външна температура 10 градуса измери 15 килоома. Не знаеше колко съпротивление трябва да показва.
Изнамерих му лично сервизното на модела и му показах, че според графиката датчика сериозно се разминава с показанията, които му пишат. Със сигурност е за смяна! Обещаха от фирмата да намерят нов и .. нищо не намериха. Пак ме лъгаха да чакам със седмици и накрая снабдителя им за части на Panasonic не можел да намери такъв и т.н.
Говорих и с баш майстора им, пратих му и таблицата от сервизното. Уж щял да намери някакъв универсален датчик, който по съпротивление да отговаря на оригиналния, само щял да преправи кабелите. Е, и за това ме излъгаха и сега същия не си вдига телефона.
Та, в общи линии това е. Трябва ми сериозен техник, който да дойде на софийски адрес и да ми подмени повредения датчик.
Имам сервизното, но лошото е, че във външното тяло има 3 сензора. Не знам кой точно от тях отговаря за дефроста, за да ви дам точния номер на този сензор (термистор).
Моля, ако имате идея към кого да се обърна, не се стеснявайте да ми дадете координати. Може и на лични.
Ще съм ви много благодарен. От началото на февруари ме измъчват от тази прочута и много хвалена фирма, съсипаха ми нервите.
Искам веднъж завинаги, да се свърши с тази сага.
Поздрави и бъдете здрави!