Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 19 от общо 19

Локално парно с бойлер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re: Локално парно с Бойлер

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Идеята е доста гяволска....
    А бе тя си е реална, ама ако не си правиш сметка на парите! А пък то , ако не ги жалиш - слагай си три радиатора програмируеми за по 150лв и толкоз. Тези термопомпени системи вода-вода и земя-вода наистина са икономични - то си е климатик, коъто никога не обледява и работи само на плюсови температури, а вътрешните тела са заменени с вентилконвектори. Ама каква цифра са - направо не ти е работа! Като броиш парите трябва да мислиш само комфорта, а пък уж тръгваш с идеята да пестиш !

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Виждам, че има интерес към идеята. Тя разбира се не е моя, но аз му я дадох на човека, обсъдихме подробности и той си търси фирма, която му направи сондажите и друга, която монтира термопомпата. Тя не е инверторна и е с R22 доколкото си спомням, това стана преди 6-7 години и затова казвам, че след калкулацията за това време той е доволен. Имаше проблем със сондажите, защото живее в Горна Баня, близо до изворите и веднага бяха отишли дебелаците да проверят къф е тоя, да не им дърпа от бизнеса и го наблюдаваха докато сложи тръбите и запълни сондажите.
    Мога да го питам за фирмите, но мисля, че не е проблем вече да се намерят навсякъде. Инвестицията наистина е сериозна, но...
    Ако пък със сондажа човек попадне на подземна вода с достатъчен дебит просто е грехота да не се топли с нея.

4. Тук е от
    Jan 2008

Щом имаш изградена инсталация, най ми се вижда правилно да действаш с централна газификация, още повече ако част от радиаторите често са изключени. Така ще можеш да контролираш потребената енергия и няма да е чак толкова много пари, стига само да може да се ползва вече изградената инсталация, пък и бойлери със серпентина ако сложиш в баните чудо..... Иначе това с термопомпата в земята от много време чета за него, но бая работа и тръби ще се полагат, много пари ще отидат там, ако е нова къща сега тепърва да се прави ремонта разбирам , ама.... зависи от финансовите възможности, иначе имам приятелче в скандинавия - комбинация за къщата с такава термопомпа и слънчеви панели на покрива и .... мечтии...., няма такъв нисък разход за отопление просто.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от nakt17
    Echo,
    за ТЕЦ те разбирам, може би затова още съм абонат/ 9 години вече. Но проблема е, че първоначало бяхме 5 големи къщи с една абонатна станция, сега 4 се отказаха, а моята къща е тази която плащта всичките загуби на топлофикация.Та разбериме, че ТЕЦ не е разрешение на проблема ми, отделно на единия етаж от трите ми не живее никой и радиаторите са спряни, но тъй като трабите минават през него -се получава че двата етажа в които живея плащтат отоплението и на този които не се използва в момента. Така става много скъпо за мен. Пак ще ти припомня.... за месец февруари 8 радиатора (само 2 етажа) 1034лв. При положение,че месева не бе много студен,просто таксите са много,а са неизбежни.
    Съжалявам, nakt17 - по никакъв начин не ставаше ясно, че сте с обща абонатна станция. Мисля, че при твоето положение имаш шанс да се сдобиеш с индивидуална такава. При всички положения, не е добра идея да имаш триетажана къща и да делиш разходи със съседи - това е преимущество на съгласилите се да живеят в апартамент.
    Колкото до неползвания етаж - загубите по транзитните тръби са поносими - пък и са си твои - просто спираш радиаторите.

В случай, че не можеш да се сдобиеш с индивидуална партида от Топлофикация (собствен топломер, не разпределител) - подкрепям stefan_nankov за газовия котел. Причината е, че имаш изградена отоплителна инсталация.

Останалите алтернативи са хубаво пожелание, но сериозна инвестиция, която не мисля че ще си склонен да направиш, при положение че те притеснява сметката, която си посочил. Не го намирам и за оправдано да изхвърлиш работеща система.
    За пример - ако имаш 5 годишна Лада 2110 на 100хил.км - би ли си купил ново Рено Лагуна? Ако да - инвестирай в слънчеви панели и термопомпи. Ако не - ползвай парното на Ладата. Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отопление на локално парно,моля за съвет!
    От borisvelkov във форум Други начини за отопление
    Отговори: 2
    Последно: 19-01-15, 09:41
  2. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  3. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  4. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  5. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе