Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lazar
Профилактики правим веднъж годишно, както препоръчва производителят и ако желае клиента. Горивната камера се чисти задължително при всяка профилактика - то това е най-важното, както и филтрите, кондензния съд, РС се проверява. При работа на ниска температура има много отлагания и ако не се почистят се влошава топлообмена, съответно се повишава разхода. Да не говорим, че ако дълго време не е отваряна камерата, после може капакът изобщо да не може да се отлепи
Препоръчайте фирма за профилактика в София, моля.
Всяка година е така, увеличение през зимните месеци и намаления през топлите, когато няма голямо потребление
София, югозападен тристаен апартамент - 100м2 (270m3), краен с големи "френски" прозорци, 10см изолация,
подово отопление, 22°С в помещенията.
За март - 108лв за 0,655140MWh (отопление и топла вода).
Баси, vanz, ти уби рибата! Само на това Бакси ли разчиташ за отопление? Да ме пускаш и някой климатик за разнообразие?
Само на Баксито се топля, климатиците не ги ползваме за отопление.
Топлихме се с тях в стария апартамент, но откато сме на на газ в новия, жената не ще и да чуе за отпление на климатици;)
По време на пандемията имах време да си играя с параметрите на котела, като съм редуцирал максималната му мощност на отопление 6kW.
Играх си и с други 1-2 параметъра, но в момента не си спомням, кои точно, имам ги записани в къщи мога да ги постна ако мислите, че има нужда.
Отделно цялата система за отпление се управлява от стайни термостати и клемна шина на Салус.
Общо са 3 термостата и 6кръга.
п.с. Имам един малък апартамент, който е с наематели и за него не смея да постна сметката.:BigGrin
Там и аз съм в потрес ниския разход, но пък съвета за големината на радиаторите дойде от тук.
Ми и аз имам около 200лв. сметка за март.
Отопление и БГВ за март- 57,36лв.
Цакам с 0.408120 MWh /67 лева/ за 90кв. жилище. 21-23*
700 лева за 6 месеца отоплителен сезон.
Цитат:
lazarus18
Цакам с 0.408120 MWh /67 лева/ за 90кв. жилище. 21-23*
700 лева за 6 месеца отоплителен сезон.
Много добре, като разход. БГВ включена ли е, евентуално и готвене?
Цитат:
Трифон Панайотов Трифонов
Много добре, като разход. БГВ включена ли е, евентуално и готвене?
Да, и топла вода и готвене с газови котлони.
Цитат:
lazarus18
Да, и топла вода и готвене с газови котлони.
Дай боже такава благодат всекиму!
Цитат:
loshiat
:p
Да се смее ли човек с теб или да плаче не знам.Как ги правиш тези сметки с избиването на климатик само от не ползване на газ не знам.Разликата е 100-150лв на месец за 100м2.И както си писал студено в коридора,банята и така нататък.А сега и термопомпа се набутал и тепърва ще трябва да се купуват други радиатори -конвертори.Ти за тези пари дето си дал досега 5 зими щеше да се топлиш на газ.Аз можеби ако сметна като тебе съм "избил" за 2г. единият климатик,ама другият кога ще го "избия":BigGrin:BigGrin си нямам на престава.И като вдигнат тока ще те видим тогава какво ще пишеш с тази термопомпа дето си се набутал.Просто трабва да си изолиран много добре отвсякъде и да си направил подово ,няма значение на какво ще е на газ или термопомпа.И тогава ще са ти малки сметките.И почват да се хвалят тогава колко малко плащали,ама хич не казват преди това колко са вложили за подово и скъпа термопомпа.Оставям те да си мислиш ,че ще избиеш и термопомпата заради скъпият;);) газ.
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...ml#post1083187
Изобщо не ми е смешно. Перфектно е- топла вода, течен сапун......всички ръчни екстри.
Тествана е хибридната работа с кондензния. Настройка за подпомагане при 0 градуса. Отлична работа. Пали за кратко, повишава ......вече не си спомням добре, но сякаш беше връщащата вода и гаси. Нисък разход.
Все още не са правени ъпдейти по хардуера. Вероятно и следващия отоплителен ще откарам с радиаторчетата. Смятах ги на око, без кръчмаря, вервай ми!
Топла баня, коридори, спални, бални.........Кеф цена няма!
Цитат:
Трифон Панайотов Трифонов
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...ml#post1083187
Изобщо не ми е смешно. Перфектно е- топла вода, течен сапун......всички ръчни екстри.
Тествана е хибридната работа с кондензния. Настройка за подпомагане при 0 градуса. Отлична работа. Пали за кратко, повишава ......вече не си спомням добре, но сякаш беше връщащата вода и гаси. Нисък разход.
Все още не са правени ъпдейти по хардуера. Вероятно и следващия отоплителен ще откарам с радиаторчетата. Смятах ги на око, без кръчмаря, вервай ми!
Топла баня, коридори, спални, бални.........Кеф цена няма!
Ти яйца ,козунааци и агнешко не си ли почнал да ядеш вече,а се занимаваш с хибриди и тем подобни истории.Това вече е болестно състояние.;)