Направихме си локално парно в къща на 1-вия етаж. Камината е Прити 10kw, имам 2 радиатора 1 лира и бойлер със серпентина. Проблема е че немога да достигна повече от 55-60C на изходящата тръба.Когато включа всички кръгове няма загряване на тая вода. Налага се да спирам единия радиатор и бойлера, и така топля само 1 стая. Термостата е на 50C Незнам къде е проблема. Майсторите са добри отдавна се занимават с тази работа.

Моята печка с водна риза също е Прити 10 киловата на водната риза и имам точно същото натоварване , със сурови дърва едва държи 55 градуса , със сухи вдига 60-65 е зависи от честотата на зареждане и дали вече е загрял бойлера .Значи почти си на границата на мощността -производителя дава май максимална мощност
, остава ти горивото да ти е добро и комина да тегли + свеж въздух с който да гори печката в помещението (ако е херметизирано от добра дограма печката няма въздух да гори добре). И да вдигнеш регулатора на 60 - помпата ще работи със паузи докато набира топло .
. Само с copy/paste не става в живота. Ако си забравил в кой сайт - напиши в Гугъла това изреченийце, с което съм те цитирал и прочети по-внимателно. Друг е въпроса, че си избрал малко неподходящ пример, ама пак става. После кажи моля те, къде във формулата за КПД участва литража на системата и как така КПД се увеличи много като намали обема от 84 на 58литра? И внимавай - не съм те обидил с нищо, за да ти трая полуграмотните глупости, че и на шльокавица. Като казах, че термостатът ти може да е калпав (а може и да е поставен неправилно) не съм искал да те обидя лично(калпава стока се продава навсякъде), но няма как един уред да показва 50% грешка! Като казах, че се изживяваш на Кирил и Методий трябваше да се сетиш за правило №5 - че писането на Кирилица е задължително! Ти обаче продължаваш да се правиш интересен и да ползваш цифри вместо букви, че и да обиждаш. Прочети правилата в раздел "За форума'' и ги спазвай, за да не бъдеш санкциониран!