Ето това дава при работа,иначе си работи нормално,някой нещо да каже или да звъня на сервиза,преди около месец техника му направи пълна профилактика.
Vaillant Therme - Fehler 5er Ser - YouTube
Ето това дава при работа,иначе си работи нормално,някой нещо да каже или да звъня на сервиза,преди около месец техника му направи пълна профилактика.
Vaillant Therme - Fehler 5er Ser - YouTube
Веднага след профилактиката ли започна да го прави?
Честно казано,не знам от кога мига това съобщение,понеже както писах,котела си работи нормално и съм нямал основание да му отварям капака,онзи ден го видях съвсем случайно,от малкото информация в нета добих впечатление,че това се появява в случай на прегряване,но не съм сигурен напълно,понеже водата за къпане е вързана към чешмата в бокса,се случва по време на къпане някой да пусне водата в бокса при което водата от душа почти напълно спира,чудя се да не се е ошашкал от това.Днес говорих със сервизния център на Вайлант и ще пратят техник да го види,но по телефона не казват от какво е грешката и дали мога сам да я изчистя.Лошото е, че преди около два месеца му изтече гаранцията,нещо не съм доволен ,специално от моя котел,този номер с изтичането на гаранцията и проблем веднага след това, не подхожда на най-скъпия котел,който беше на пазара на времето и който е работил всичко на всичко две зими.
П.П.Интересното е, че това на клипчето не е моя котел,но иначе всичко е еднакво,значи моя не е изолиран случай...
Този пост е редактиран от felipe; 09-12-13 в 20:15.
Грешка 5 не е ли за датчика за изгорелите газове? И аз като теб не съм сигурен .....
Ако е така, проверяват се изправност на датчика, кабелна връзка, куплунга.
Може при профилактиката някое кабелче да се е откачило ....
Хм...http://www.forumhouse.ru/threads/20600/
- - - - - - - - - -
...значи наистина съобщението било "SEr" ,а не "5Еr":rolleyes:,сега остава да разбера как се маха това съобщение,защото ме дразни,дано да мога да го махна аз,а не техник,което ще е доста тъпо,защото техника ще иска пари(все пак идва от Ст.Загора).
Този пост е редактиран от felipe; 12-12-13 в 20:03.
Умните котли имат екстра опции.
Вероятно сервизния техник е следвало да нулира интервала, когато е правил сервизния преглед.
Защо не му се обадиш на техника по телефона и да го питаш как става?
Сега говорих с техника ,разбрахме се да му звънна по-късно,като махна напомнянето ще пиша как става,иначе евала за поддръжката на Вайлант,днес се обади жената от сервизния център и ми даде телефона на техника,връщам си думите назад за котела,ако беше някоя измислена марка се чудя кой щях да търся да ми помага,напомнянето за профилактика след определени часове работа е интересна функция,но дано се маха лесно:rolleyes:.
П.П.Махнах напомнянето,но си е доста сложно и не запомних всичко как става,съжалявам,темата ми излиза при търсене в Гугъл за "SEr",но няма да е в помощ на тези ,които имат подобни проблеми.
Този пост е редактиран от felipe; 13-12-13 в 21:00.
Този пост е редактиран от legaltk; 16-12-13 в 19:50.