Цитат Първоначално публикувано от Nayden Nenov Виж публикацията
Трупането на данни е заложено в софтуера. Въвежда се вид отопление- подово,радиатори или конвектори; Изчислителна температура за инсталацията, средна температура през зимата (за София -16 ).Следи се външна температура,стайна (ако терморегулатора не е монтиран на котела) температура,подаваща и връщаща към/от инсталацията вода. Ключето за настройка на температурата за отпопление може да е почти на мах. за да не ограничи подаването.
И всичко това за един апартамент от 65м2, каквито са 70% от апартаментите в София? Аз, честно, не виждам смисъла от такива инвестиции. За да се се зададат всички параметри трябва да се викне бая специалист - то сигурно повече от половината фирми, които монтират и сервизират такива котли няма да могат да се оправят, да не говорим за собственика. За провинцията пък въобще да не говорим, като знам какви хора се занимават. Не разбрах само за средната температура в София - какво е 16? Да е -16С, не е възможно, а и средната температура по месеци е доста различна, да не говорим, че година с година не си приличат вече. Според мен, колкото по сложен, в някои случаи става софтуера, толкова повече възможности за ненормално поведение на котела се появяват. Тук някои хора даже бяха направили опити и бяха установили, че в много случаи - обикновени on-off термостати дават по добри резултати от прекалено усложнените модулиращи такива.