Отговор: Избор на седмичен стаен термостат
Цитат:
Първоначално публикувано от
buferato
Напиши как се държи котела с това термо-управление понеже е On/Off . Аз имам същият котел само че от там си купих OpenTherm устройството CM 737 то само че е жично и модулиращо поддържа постоянна температура. Котела работи на различни температури на водата в зависимост от настроената стайна температура или изключва от време на време върти само помпата стреми се да не пада или да не надвишава стайната температура.
А има ли модулиращи безжични за тия Висман витоденс 100 ?
Цитат:
Sesko
А има ли модулиращи безжични за тия Висман витоденс 100 ?
В web сайта на VIESSMANN Bulgaria можеш да изтеглиш Продуктовият каталог там си пише има също форма за запитване можеш да си зададеш въпроса си те ще ти отговорят. На мое запитване ми отговориха, че трябвало да бъде жичен за да работи по OpenTherm. От фирмата където го закупих също казаха, че имат проблеми с комуникацията. Аз бях готов да взема от най-скъпият с интернет и.т.н. на HONEYWELL.
Моделът е пак на Honeywell само че с надпис Viessmann моделът е CM 737 със седмична програма с четири точки за промяна на температурата в денонощието един кабел двужилен и си готов. Другият вариант е NEST Thermostat на Google той е безжичен поддържа OpenTherm добре изглежда има също и стойка купува се отделно в eBay. Май само безжичните устройства на Honeywell имат проблем с безжичната комуникация.
Най добре си питай във Viessmann България.
Много благодаря за отговора ivan72 , тоя с жиците нещо не ме кефи , ще го мисля .
Да изровим темата от прахта
Вчера ми монтираха газов котел Имергаз Виктрикс 24ТТ
Вече предполагам имате повече наблюдения върху стайните термостати? -Какво ще ме посъветвате да търся ?
Държа само да е безжичен !
Ами те имергаз си имат термостат : immerdaz CARv2, и то модулиращ,
само цената му е малко....
Аз съм с обикновен безжичен computherm,
но съм загледал този :
https://bg.salus-controls.eu/produkt...ermorjegulator
заради Wi fi
Мене не ми се дават някакви големи цифри за термостат, нещо до 150-160лв.
Фирмените термостати на Имергаз са доста добри. Аз съм много доволен от моя CRD, но е жичен. Чувал съм добри отзиви и за безжичните по-нови CarV2.
Някой да има представа кои са подходящите модулиращи стайни термостати за Ariston Genus Premium Evo, че нещо не ме кефи как работи с безжичен Salus on/off?
За Аристона не съм чувал да имат модулиращи термостати, но все пак трябва да питаш доставчика. Несравнима е работата с он/оф и модулиращ термостат .
Цитат:
Lazar
За Аристона не съм чувал да имат модулиращи термостати, но все пак трябва да питаш доставчика. Несравнима е работата с он/оф и модулиращ термостат .
Със сигурност Sensys е модулиращ, но отделно имат и стайни сензори и външни също. В миналото е имало и един climate manager, но май вече не се предлага май. В крайна сметка ще питам доставчика.
Има и един стаен модулиращ сензор RS1, но не мога да намеря дали може да работи без сенсиса.
Цитат:
ccankov73
Термостатът ли модулира ?
Термостатът поема изцяло управлението над котела, включително и модулация, а не само да го включва и изключва при достигане на определена температура.
Термостатът на BOSCH CT 200 дали ще може да работи с котел VIESSMANN понеже гледам поддържа OpenTherm протоколът.
Цитат:
Lazar
Кое му е несравнимото?
Питам, а не се заяждам...