Голяма реклама ми правят на пелетна камина без водна риза.Някой има ли да сподели като разход комфорт хамалогия и други.Става въпрос за отопление на апартамент.
Голяма реклама ми правят на пелетна камина без водна риза.Някой има ли да сподели като разход комфорт хамалогия и други.Става въпрос за отопление на апартамент.
Панел 64кв.последен етаж ,външна изолация 5см на тавана няма.Камината е Eco Spar Karina10kw .
Добре, а как ще отоплиш всичките стаи с една камина?
Като гледам написаното на първият срещнат сайт:
-събира 15кг пелети и кара 22 часа. 15кг са 8-9лв.
-и май трябва ток за да работи, пише принудителна въздушна циркулация и консумация 360W.
Така е .Във всяка стая различна температура,нещо като един климатик за целия апартамент.С водна риза е най-удачния вариант според мен.Та просто полюбопитствах дали някой има това "чудо''
Друга ми беше мисълта, като запре тока и пелетната камина ще спре. Или няма? Но кюмбето не го бърка има ли няма ли ток. Както и камината на дърва.
А въздух за горенето от къде взима? От помещението или има възможност от отделен въздуховод. При разните там уплътнени дограми да не се окаже, че комина не тегли.
Миланов, що не си пуснеш отделна тема за ограмотяване относно пелетните камини, че като специалист Уж) не върви да задаваш по-лаишки въпроси от човека, пуснал темата? И на един негов въпрос да отговаряш с 2-3 по-лаишки? А и не вярвам да го убедиш за кюмбе
Стана ми интересна темата. За мене е евентуална алтернатива на климатиците. След като от два опита нямам попадение. А и не знаех, че има такова "чудо". Явно има. Ако е приложима в многоетажно кутийчесто строителство ще се ограмотявам, ако не е приложима не ме интересува и предпочитам да си остана неосведомен и лаик. Мерси за отделеното време към мене.
Поздрави,
Миланов, важно е да знаеш,че 1 тон пелети имат около 5 мегаватчаса отдавана топлина. Пелетните камини имат КПД около 90% . Имат управляваща платка която харчи електричество и всичко останало е въпрос на сметки.
Публично се извинявам на Миланов, простпо го обърках с друг човек, който се занимава професионално с монтаж на камини и има същата фамилия.