Здравейте! Съвсем нов съм в този форум и дори не знам дали влизам правилно (за което се извинявам!), но искам да получа мнение за евентуално избрания от мен газов котел за локално парно, а именно стенен кондензен газов котел De Dietrich PMC-M 24/28 MI. В описанието му пише, че има вграден проточен бойлер за БГВ. Какво значи практически това? Имам идея да ми монтират котел и бойлер, които да работят независимо един от друг по отношение на топлата вода, защото при двуконтурните котли пише, че се дава приоритет на БГВ, което за мен означава, че като пусна водата в банята или кухнята, ще спре водата за парното, докато ползвам топлата вода. Това може да не дава кой знае какво отражение на топлото в стаите, но ако къпането продължи по-дълго, защото – например – е много приятно, дали няма да ми изстине апартамента?! Може ли някой да ми разясни по-подробно действието на такъв „комбиниран“ котело-бойлер, и дали отговаря на идеята ми? Като пусна водата за кухнята или банята, или и двете, това ще се отрази ли на работата на парното, и ако ДА, как и в каква степен? Сигурно ви звучи доста лаишко, но – това е положението при моите познания в тази област! Благодаря предварително за отзивите!