Здравейте,при използването на термоуправление Bosch Smart Control CT100,необходимо ли е да се постави външен датчик или може и без него.Така изглежда управлението.
BOSCH Smart Control CT-100 | SNT
Благодаря Предварително!
Здравейте,при използването на термоуправление Bosch Smart Control CT100,необходимо ли е да се постави външен датчик или може и без него.Така изглежда управлението.
BOSCH Smart Control CT-100 | SNT
Благодаря Предварително!
Не, той си взима информация за външната температура от интернет. Е, понякога тя се различава от истинската
Благодаря за отговора,а ако имам наличен външен датчик пречи ли да го вържа към котела.Котела е Condens 7000.
Разбира се, че можеш да го вържеш, информацията ще е по-актуална
Интересуваме, ако спре интернета за 1-2 дни, какво става? Как работи?
Предварително Благодаря!
CT 100 може да си работи като обикновен жичен модулиращ стаен термостат с дисплей.
И тук ще попитам: Защо темата: "Газов котел - избор и цени" е заключена от доста време?
Какви са причините? Аз ли имам някакъв проблем?
Не, проблема не е в теб, а в администраторите на форума. Темата просто е заключена - дали автоматично или от администратор не мога да кажа.
Лазар няма никаква вина за заключването й.
Здравейте,защо управлението като е пуснато по външна температура,надминава зададената с 1 градус и котела продължава да си работи.Има ли някъде опция от където се дава да изключи при достигане на стайната температура,както е при FW200.Благодаря Предварително.
При FW200 също е така. При управление по външна температура просто трябва да се налучка подходяща крива. Стайната температура е с малка тежест. На първо място е комфорта - стайната температура не трябва да е по-ниска от зададената
Снощи ми направи впечатление,че когато мина в нощен режим и зададената температура е 20 градуса,стайната температура беше 22.5 и котела включваше пак от време на време.Малко ми се вижда странно.Това е при котела на шурито(Конденс 7000).Моя е същият но със управление FW200 и не работи по този начин.Като мине в нощен режим и не включва докато стайната не се изравни или падне под зададената.
- - - - - - - - - -
Още едно въпросче за това управление.От два дни, тоест от както е пуснато, показва външна температура 7 градуса и не мърда,а реално не е толкова.Това не мисля че е нормално.
Здравейте,
аз също имам стаен термостат Bosch СТ100 и питането ми е как трябва да бъдат направени настройките за управление по външна температура.
В менюто на приложинието към термостата при задаване на управление по външна температура има следните настройки :
Отопление :
-подово отопление
-радиатор
-конвектор
Настройки :
1.Крайна точка на кривата ,С
2.Начална точка на кривата ,С
3.Максимална температура на потока ,С
4.Минимална температура на потока ,С
5.Влияние на помещението
-ниско температурна система
-средно температурна система
-високо температурна система
6.Прекъсване за лято
7.Тип изключване през нощта
-без
-температура в помещението
-ОТ изключено
Моята система се състой от 60 алуминиеви глидера на 60см , малко подово отопление в банята и котел Bosch 7000.
Отопляемата площ е 70кв.м. с височина на таваните 2,20м.
Може ли някой да ми го обясни по просто как влияе всяка настройка за да мога да го настроя оптимално.
Поздрави
Здравей, изминали са две години от поста, успя ли да направиш настройки по външна температура.
Понеже във всекидневната направих камина и като я паля отвреме навреме температура там става доста висока и програматора изключва.Съответно в другите стаи изтива, затова в тези моменти му задавам по външната температура, но вдига много по висока температура на водата от необходимото.