Пепито, предполагам говориш за термосмесителният вентил с възможност за регулация на температурата в диапазон 20-50°C
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Какви са тези тръби от руските клипове. Изглеждат доста еластични, но същевременно здрави. И гледам лесно се работи с тях, при условие, че имаш необходимите неща и екипировка. Моята система май вече е за подмяна (гони 15-та година) и се чудя.
Това са PEX тръби (полиетилен, нямат ал. вложка), ако питаш за старите тръби, които наставя тоя руснак.. Такива са моите тръби от колектора до радиаторите. Чак гъвкави не са...
А новите дето слага са си обикновени Pex-Al-Pex тръби (тия дето прави подовото с тях).
Само че руснака използва навсякъде прес-фитинги, които се монтират лесно, но с необходимата техника, която пък хич не е ефтина.
Прес-фитингите също не са ефтини, но уж били сигурни
Този пост е редактиран от pepitoff; 05-12-17 в 10:58.
То сигурността ме интересува. Половината кранове и връзки ми протекоха в последно време. Последно преди 20-на дни от един кран изтече повечето вода в системата. Добре, че беше в помещение с теракот. А върха беше преди 2г. как от един участък на самата тръба (тези белите с ал.вложка) започна да сълзи вода. 16г. работа май се отразяват вече. За съжаление имам един участък с тръба скрит зад гипсокартон и не знам какво ще правя там ако се наложи.
IMG_20171204_212122.jpg
Докторе ето ти кран,който ще издържи доживот при теб.Имат всякакви,с къси дръжки/пеперуда/,с холендри и тн.
Даже вносителя май беше плевенска фирма.
В Пловдив като поръчвам от тях,чакам около седмица.
Щом нямаш сцепване на ал.вложка,ракорите се лекуват.Проблемът е втвърдени О-пръстени.
Този пост е редактиран от Viking72; 04-12-17 в 22:52.
Благодаря Викинг. Тези кранове са хубави. Слагал съм подобни на някои места при връзка на бойлер и тоалетни казанчета. Иначе Еspace ми е майстора и догодина ще го търся да мислим какво можем да свършим. Още си го търся него, въпреки че напусна Плевен, защото тук при нас вече почти не останаха майстори. За последния теч, се обадих на 1-2-ма и всичките все работа имали и никой не поиска дори да ме удостои с внимание. С едно пренебрежение и надутост говорят все едно са министри. Та се оправих криво-ляво сам. Кофти е, че нямам никакви инструменти и не знам дори правилните наименования на нещата. Предполагам, че точно пръстените в края на тръбите ми правят проблем на някои места. Но последния път теча бе от самия кран, а 2 други протекоха, когато ги затворих (реших да пробвам всички кранове) и не смея вече да ги пипна. Един е в банята и няма страшно от намокряне, но другия е в стая с ламинат и той ще се надуе.
Сега загледах каталога - има и ъглови кранове. Ако е трудно да сменя всички тръби, то поне мисля да сменя, където е възможно повечето кранове (имам по два на всеки радиатор и лири).
Този пост е редактиран от VanDan; 05-12-17 в 18:56.
Сферичните кранове на тази фирма,нямат протичане от салник в битови системи.Издържат t 150°C.Ползват материали,които се използват при магнетвентилите за пара до 185° С.
Единственото,което може да стане е от котлен камък да не затворят на сто процента.В бита много трудно/много години/.
Ъгловите с холендър и перчатка/къса дръжка/ са супер.
Има и други,но темата не е за вентили.
Докторе,едни от най-добрите кранове на БГ пазара са в твоя град.
Извинявам се за спама,но нека се знае,че са добри.
Този пост е редактиран от Viking72; 07-12-17 в 01:44.