Първоначално публикувано от
Lazar А бе човек, като хвърляш бомби, прочете ли за какво става въпрос, задълбочи ли в моделите? Не че познавам в детайли моделите на Иммергас, но първите няколко станици на линка, който си дал са само морално остарели модели, които отдавна за забранени за монтаж в ЕС, а от няколко години и в БГ, освен това и харчат много. Най-евтиния кондензен който видях е 860 Евро или 1700лв. Не ми е познат модела, не знам колко струва в Бг, но ако се предлага да е 20-30% повече, но с 2 години гаранция, наличие на резервни части, евентуално отстраняване на повредата до 24 часа гаранционно. Не работя с тази марка, но за тези пари и при по-добри условия мога да ти предложа Бош. Не че ти го предлагам, но ако си в моя град мога да ти го предложа. Както беше казано по-горе - икономията идва от мащаба. Търговците в отделните държави продават с различни мащаби и затова получават различни отстъпки. Къде са мащабите на Румъния, Турция, Германия, Полша, къде сме ние? Не стига че сме малки, ами и със слабо развита газификация, така че нашите вносители (независимо дали Иммергас, Бош, Висман...) купуват стоката на много по-висока цена заради ниските продажби, а отделно не могат да си позволят нисък марж и затова нашите котли са по-скъпи, но с проценти, а не в пъти. Не съм вносител, не ги защитавам, но ги разбирам. Ако някой смята, че може да внася и да предлага по-добри условия (независимо коя марка) - нека го направи, ще предлагаме неговата стока и ще му помогмен да забогатее бързо от оборот! За плюене по форумите знам, че сме силни