Учил си достатъчно!
Всичко си има предимство и недостатъци!
Затворена,отворена,комбинация.
Тихелман,ленинградската,колекторна.....
Такива неща учат някои хамали!
Ами лягай си,чудя се от сутринта-в отпуска ли си,на работа/на смяна при някоя кака/ или ти е почивен ден??
Свикнал съм на безсъние,така че никога не можеш да разбереш дали съм на работа или в почивка!
Що ли си мисля,че си жена???!!
Вероятността е много голяма,не съм много сигурен !
Някои зададени въпроси,не са типични за мъжете?!
И след като ме нарече абориген,как тактично се измъкна?
Не е нормално за мъж??!!
И спри с тези лайкове!!!!
Не съм обиден,но не е ...как да го кажа не знам мъжкарско или по женски??
- - - - - - - - - -
Няма човек,който да работи за слава и да не е заинтересуван финансово!
Това,че съм купувал уреди на по ниски цени,аз съм си поемал рисковете!
Всеки си преценя и вади левчета от джоба си!
Прав съм за себе си,никой не е длъжен да си мисли,че съм прав или греша!
Лека нощ!
Този пост е редактиран от Viking72; 07-08-18 в 02:11.
За това няма смисъл да ме убеждаваш. Ти самият не можеш да разбереш кога и дали си на работа какво остава аз.
Теб питат ли те как ти е минал работния ден или това е най безсмисления въпрос, който може да ти се зададе?
Защо не харесваш лайковете? Не те ли карат да се гордееш и да осмислят малко съществуването ти.
Защо не ми отговаряш на въпроси свързани с отоплението?
Със солрите наясно ли си?
Очевадно, ако беше чел собствената си тема щеше де се досетиш, че аз не продавам котли а хартия.
Този пост е редактиран от bobivg; 07-08-18 в 14:13.
Аз съм клиент, а не търговец на котли. В момента съм в процес на смяна стария си котел.
На път съм да купя от човека/фирмата, предложила ми най-високата цена.
Имах оферта за 200-300 лева по-малко за самия котел. В olx същия котел някакъв го предлага с 800 лева по-евтино и дори не ми минава през ума да го купя от там, камо ли да търся по чужди сайтове.
От чужбина съм поръчвал много техника, но за подобен уред не бих го направил и за 50% от цената.
За мен е важно фирмата, която ще го монтира да ми предложи цялостна услуга. Въпросния човек ми беше препоръчан от 2 места, на които мога да се доверя, реагира най-адекватно на моята ситуация, свързана с монтажа, офиса му е на 200м. от жилището ми. Всичко това струва пари, които смятам, че си заслужават. Нямам проблем някой да спечели от мен 1000 лева ако срещу тях получа каквото искам.
Към продавача на хартия или модерно казано
Проектант на отоплителни системи.
Не разбирам много от солари!
Ползвам и нормално затворени магнетвентили, по два разширителя някой път два бойлера ги връзвам по Тихелман.
Най-интересното е,че не ми трябват аварийни захранвания и щори за панелите.
И две седмици да си на почивка,системата не може да заври,а консумация няма.
Нямат сложни контролери,два диференциални терморегулатора и някоя термо двойка.
Сигурно някъде бъркам?
Тези номера ги научих от едно швабско проектанче дето нямаше и 30 години,докато пренасях торбички с цимент.
Ама то било Убаво човек да е хамалин в чужбина.Колко много неща се научават.
Единствено ти завиждам,че си учил/а/ тази материя достатъчно!
А разликата между теорията и практиката е много....
Най-доброто е теорията и практика да са комбинация.Стават нещата от самосебе си.
Получих и професионална деформация,не направя ли байпасиране,сън не ме хваща!
Много добре знаеш,че два нормално затворени контакта ,един отворен и две помпи може да накарат система да „пее”.Дори едната да изгори-радиаторна или котелна? Другата поема работата в цялата система.
Този пост е редактиран от Viking72; 07-08-18 в 15:46.
Viking72, аз спирам да пиша. Това което ме интересуваше вече го разбрах.
Нещо се загуби и ми стана терсене.
Днес имам доста работа вкъщи и не съм много активен.
Нали се сещаш за пиролизна машина как се подготвят дървата?
И ко' разбра от простият хамалин с никнейм Викинг??
Някой ден,ако ме напипаш на кеф ще ти снимам красавеца Харгаснер с автоматично запалване на дървата.
Не вярвам да има много такива в БГ?!
Брат ми е по модерен с пелетна система.
Аз съм от старата школа на истинската техника.
Този пост е редактиран от Viking72; 07-08-18 в 17:15.
Нещо изчезна?
Не съм рибар,а от другите.
Котел окомплектован беше на две години и го купих за 5500€.
Естествено,че нов не мога да го купя!
Няма да ти обяснявам,как го докарах до България.
Това проектант да си днес,ама не В Бг!
С говорим и писмен немски в Германия нямаше да си знаеш банковата сметка и нямаше да пишеш по форумите!
Знам,че имаш знания и се опитваш да ме пробваш?
Ама нещо не ти се получава .
Викинга има обоняние на немска овчарка и надушва,проектанти и търговци без особено усилие.
Успех !
- - - - - - - - - -
Кефиш ме,обаче си in deinem Nebel/ в мъглата/.
Поне ни кажи дали си мъж или жена?
Да знам как да си общувам с теб!
- - - - - - - - - -
Липсваше ми,още малко съм на линия.
Имам нужда от разтоварване,е разбирането е различно.
Този пост е редактиран от Viking72; 07-08-18 в 19:46.
Виж какъв подпис си направих за да не ми се налага да ти пиша едно и също във всяка тема.
Вече ти казах, че приключих с темата.
След като съм преценил и пиша, значи не е така. Забелязвам, че и в други теми, след като си се намесил, започват подобни словоизлияния. Ще те помоля да се ограничиш с епитетите към другите участници.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
темата изчерпа полезността си и не ми харесва в каква посока продължи да се развива, след като възпитано напомних, че всички трябва да се държим възпитано
the end
Тя темата ми беше ясна от самото начало, заради силно изкривеното описание на действителността. Въпреки всичко съм я оставил да се развива, за да се изкажат повече мнения, да се видят повече гледни точки, но както се видя не се получи нищо друго, освен безсмислен спор между двама участника със спорни и неверни аргументи от една страна и от друга страна всички останали участници, предоставящи обективна информация. То беше ясно, че упоритото, но неаргументирано поддържане на определена теза ще изнерви обстановката и както в много подобни случаи, неминуемо се стигна до размахване на шпаги и лични обиди и доведе до заключването на темата, но пък се надявам дори и заключена тя пак да е полезна, тъй като мине-не мине време се повдигат въпроси, подобни на зададените в тази тема и е уморително да дъвчем едни и същи неща през определен период от време. Благодаря на всички участници в дискусията и се надявам да е поне малко с нещо полезна, въпреки явната си обща безполезност. Надявам се някои участници да си вземат бележки и да коригират своето поведение. Всички сме в този форум за отмора и разтоварване, но някои разбират тези понятия по грешен начин и създават напрежение, което е нежелано и недопустимо. Лека нощ на всички, повече приятни мигове и по-разумно поведение!
Този пост е редактиран от Lazar; 08-08-18 в 03:13.