Резултати от 1 до 10 от общо 10

Разход кондензен котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2014
    Мнения
    5
    #1

    Разход кондензен котел

    Здравейте,
    Преди време писах за разхода на котела ми. Той беше СИМЕ, предложихте ми да си сложа стаен терморегулататор и да си изолирам имота, но и така не го направих от липсата на пари. Тази година смених котлето с ново кондензно на марката WOLF, но какво установих: за месец ноември заплатих сума от 332.00 лева която сума е с 3 пъти повече от колкото миналата година за декември месец със старото не икономично котле симе. Вярно е че сега ми работи БГВ и парно а предишното само парно. Сега съм заложил температура на водата за парно 55градуса а на БГВ такава че да не я разхлаждам по време на използването. Радиаторите не са мроменяни спрямо новия котел/ по мощни или по слаби/. Каква температура трябва да задам на котела за да е икономиче но и да топли? До сега със стария беше добре на фона на новия котел дето спестявал...... За изолацията знам, за терморегулататор знам но и миналата година ги нямах а сумата ми е в пъти. Моля Ви за съвет

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #2

    Отговор: Разход кондензен котел

    Добър ден

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #3

    Отговор: Разход кондензен котел

    Първо провери дали коректно са ти отчели показанията на разходомера от газовото дружество. Такава огромна разлика при еднакви други условия е немислима.
    От старите ти постове става ясно че и със стария котел си плащал високи суми така че неволно нещо не доуточняваш - отопляеми площи, поддържани температури
    Този пост е редактиран от espace; 20-12-18 в 07:31.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #4

    Отговор: Разход кондензен котел

    Газовият котел не може да направи фрапираща разлика в разхода при непроменени други условия. Някой друг процент от кондензен режим. Разликата идва основно от изолация и след това от оптимизация на системата каквато е примерно стайния терморегулатор. За какво сте дали пари за нов котел? С тази сума можеше изолация (дори и най-елементарна да е) да направите. Аз си ползвам още от 2009г. котела, но си направих изолация на цялата къща, още в началото си сложих стайно управление, сложих максимално големи панелни радиатори по стаите.
    И пак се стига до един лимит на разход, под който вече трудно може да падна без още вложения в изолация.
    И не може да се сравняват разходи за различни времеви периоди като цена и сметки. Не забравяйте, че цената на природния газ се определя на всеки 4 месеца и в последната година поскъпваше всеки път. Така че сметка сега примерно 200лв. не означава по-голям разход от примерно сметка 150лв. миналата година. Сега за в пъти не е. Отделно миналата година студ (поне при нас) имаше чак от януари, а тази година започна от ноември. Аз имам миналия сезон грубо казано почти двойно по-голям разход между октомври-декември и януари-март периоди на засичане.
    Сега ти видях първия пост от 2014г., в който пишеш, че пускаш само 2 радиатора и лира. Новият котел с каква минимална мощност е. Нещо няма да станат нещата както ги искаш. Вземи си 1-2 климатика и не се напъвай с природния газ.
    Този пост е редактиран от VanDan; 20-12-18 в 18:40.

  6. Novice
    Тук е от
    Feb 2014
    Мнения
    5
    #5

    Отговор: Разход кондензен котел

    Здравейте, благодаря Ви за отговорите . Отоплявам 3 стай и баня с лира. Стария котел се издъни трипътника и разширителя/поне според фирмата която ни го поддържаше/ и заради това се сложи нов кондензен. Миналата година 2017*2018в най студените сесеци плащах по 220 лева газ, месец като студ сега ноември 2018 тогава плащах 100лева. Знам че ако имам изолация ще е по добре но как става така че с нов икономичен котел КОНДЕНЗЕН плащам в пъти повече спрямо предната година за същото затопляне същата сграда? Газта да е скочила с 50% пак не ми излизат сметките. Според Вас трябва ли да се увеличи мощността на радиаторите/със старите за старото котле съм/, Има ли разлика в ползването на БГВ /покачва ли много разхода на газ ползването и? За Вас тези въпроси може да са тъпи и смешни но не разбирам от тази материя. Питахме в три фирми за отопление казват 5 мнения 1 с 1 нямат еднаквост.

  7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,764
    #6

    Отговор: Разход кондензен котел

    Писал си, че вече ползваш и БГВ от котела. То да не е безплатно?

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Feb 2014
    Мнения
    5
    #7

    Отговор: Разход кондензен котел

    Че може ли за месец 150-200 да завърти от едно БГВ? Водата е настроена директно за ползване без разхлаждане, поне така знам. Какво да я направя, бойлер със серпентина или ?

  10. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,764
    #8

    Отговор: Разход кондензен котел

    Прочети си отново темата вместо постоянно да стреляш някакви цифри, които се разминават с предишната ти тема. Факторите са много и всички са ти изброени. Казано ти е и какво трябва да направиш. Ти обаче упорито не искаш да се вслушаш в съветите и продължаваш да си мислиш, че ще свалиш разхода значително само с промяна на техниката. Даже не си направи труда да видиш дали са ти отчели правилно разходомера, дали не е имало някакво изравняване този месец. Успех.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #9

    Отговор: Разход кондензен котел

    Поне при мен БГВ ми излиза около 20-25лв. на месец лятото, когато ползвам само него. Зимата да кажем, че са малко по-високи. Природният газ поскъпна горе-долу с около 50% последната година. Иначе нов котел не трябва да ти качва сметките при абсолютно равни други условия. Но и няма да ти свали сметките особено. За мен 200-220лв. в най-студен месец си е много добра сметка. Аз съм доста нагоре.

  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #10

    Отговор: Разход кондензен котел

    Аз ползвам моя котел само за БГВ и мога да кажа, че лятото е около 20-25лв, зимата 35-40лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Голям разход на котел Vailant Turbomax Vuw 242/2 3
    От lycoz във форум Отопление
    Отговори: 34
    Последно: 11-01-19, 20:53
  2. Отговори: 10
    Последно: 29-12-16, 12:40
  3. Разход на ток на климатик.?
    От Лорд Йордан Ненчев във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 8
    Последно: 23-05-13, 15:30
  4. Разход на пелети ?
    От MAKAPOB във форум Отопление
    Отговори: 16
    Последно: 11-02-13, 01:46
  5. Разход на FTX50G
    От ops5 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 65
    Последно: 07-03-11, 20:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе