Инфрачервен панел за отопление-съвет.
Здравейте, очакваме бебе, което живот и здраве ще се роди зимата и подготвяме стаята му.
Всъщност, това е нашата спалня, която е 16 кв.м. и разбираемо, нямаме голям избор за поставяне на отоплителни уреди.
Посъветваха ни, да поставим такъв, инфрачервен панел на стената или тавана.
Имам място и да е на стената, долу, но остават 50-60 см. до телевизора и може би ще му пречи с топлината?
Какво е мнението Ви за тази технология? Има ли опасност да влияе негативно върху бебето и майка му?
Ще затопля ли ефективно, както и приемам други съвети и идеи за които аз не се сещам.
Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
Отговор: Инфрачервен панел за отопление-съвет.
Бебетата е добре да ги държиш на температура, на която им е комфортно на родителите. Аз не бих използвал подобен уред към бебето, защото е трудно да се прецени от друга точка в стаята точно колко топло е при бебето. Използвай конвектор или климатик които ще поддържат еднаква температура в цялата стая.
Обикновен конвектор, може ли да се постави под телевизора, който е закачен на стената?
Разстоянието между тв-то и конвектора, ще бъде приблизително, около 30-40 см.
Не, топлината отива нагоре. Въпреки, че има и с насочена струя по хоризонтала, не му е там мястото.
С каква мощност трябва да бъде, за да отоплява 16 кв. спалня?
https://www.emag.bg/keramichna-konve...pd/D4ZTRFMBM/?
Тази спокойно можеш да я сложиш под тв-то.
Повече от 1кв. за 16кв. не ти трябва, ако ще работи постоянно.
Преди много години се топлех с 2кв. духалка в подобно помещение и правеше баня.
Поради първоначалната финансова инвестиция ли отхвърляш климатик?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Icata69
Поради първоначалната финансова инвестиция ли отхвърляш климатик?
Имам климатик в стаята. Но, не смятам да го използвам за новородено.
Цитат:
Rakeem
Тази печка няма ли да харчи прекалено ново? Представата ми за конвектор е от тези белите панели, които са или на крака или на стената.
Мои познати преди няколко години топлеха бебето с такива панели, бели, доколкото си спомням.
В тях карахме ЧНГ и бяхме по къси ръкави. Казаха, че не харчат ток. Някакви френски бяха.
Мисля за нещо такова, НО!!
Отново ми трябва Вашия отговор.
Харесал съм си конвектора по-долу.
https://www.konvektori-adax.com/prod...-h14kwt-1400w/
Въпросът ми е, че нямам как да го поставя хоризонтално, т.е. в позицията която е на снимката.
Въпрос: Ако го купя, мога ли да го поставя вертикално?? Ако не е възможно, то, продават ли вертикални такива??
Как ще го поставиш вертикално бе човек? Под прозореца няма ли място? Там е най-добре
Под прозореца няма място. Там се долепи спалнята. От другата страна е кошарата и стенен гардероб.
Има ли вертикални конвектори?
Цитат:
Legal76
Тази печка няма ли да харчи прекалено ново? Представата ми за конвектор е от тези белите панели, които са или на крака или на стената.
Мои познати преди няколко години топлеха бебето с такива панели, бели, доколкото си спомням.
В тях карахме ЧНГ и бяхме по къси ръкави. Казаха, че не харчат ток. Някакви френски бяха.
Конвектора е един от най-неикономичните уреди за отпление, харчи толкова, колкото отдава, та дори и малко повече.
Ако пише 1400в., значи докато работи ще харчи толкова.
Такова нещо като конвектор дето на харчи ток или харчи малко ток, няма.
Цитат:
Rakeem
Такова нещо като конвектор дето на харчи ток или харчи малко ток, няма.
Бе като не са включени не харчат:016:
Цената на тока няма да ми е от значение. Сега за двамата плащаме 200 лв с 2 климатика, от които единия (този в спалнята), почти не се пуска или само за малко. Шарп, не инверторен.
В хола имам Дайкин инвертор, FTX50, който не се спира. Така че, дали 200 или 400 лв (ако добавим конвектора)не е толкова грижа.
Описаните цени са валидни за изминалата зима. Тази ще е интересно :)
Има ли вертикални конвектори и някой ползвал ли е, защото вуждам, че предлагат, но....да попитам хората с опит, все пак ;) да