Ето такива Honeywell има по стаите.Ти кажи какви са https://elimex.bg/product/72354-term...oneywell-t6360
Ето такива Honeywell има по стаите.Ти кажи какви са https://elimex.bg/product/72354-term...oneywell-t6360
Електромеханични са. Трябва да управляват задвижки. Ако и в трите стаи се достигне зададената от тях температура въобще няма да циркулира вода в подовото. Не ми харесва това решение. Дай една снимка и на колекторите
Ясно, така е. Щом ти е комфортно, свиркай си. И разходът ти на газ трябва да е приличен.
Основния проблем на тази инсталация са дългите линии и бавния поток, съответно голямо дТ и слаб топлообмен. При тези площи аз бих го направил не на 4, както е сега, а на 6 или 8 линии - зависи дали спалните ще са с 1 или 2 линии. По-скоро си мисля за 8 линии. И всичко щеше да работи като часовник. Мисля си, че при 1 минута работа на 32*С и 10 почивка няма да се получат нещата - стайната температура ще започне постепенно да пада и ще се наложи да се вдига температурата на подаващата вода докъм 45*С
И на мен ми е странно как се поддържа тази температура в стаите при този цикъл но явно се получава
Реално си прав, при трапезарията с кухнята и банята са 2 и там се държи добре. Ама заварено положение, какво да се прави. Иначе нямам база за сравнение с друго, но апартаментът не е голям и предния месец за първи път беше пусната подовото, разходът беше 91 кубика, този месец ще е по-малко, не се оплаквам. Просто искам и котелът да работи при добри условия и за него самия.
На 37 градуса съм го държал най-много дни до сега и ми беше достатъчно. Може да го върна пак на 37. Добре, благодаря и на двама ви за помощта и отделеното време. Бъдете здрави!Мисля си, че при 1 минута работа на 32*С и 10 почивка няма да се получат нещата - стайната температура ще започне постепенно да пада и ще се наложи да се вдига температурата на подаващата вода докъм 45*С
Един страничен въпрос. С какви настилки са различните стаи?
Ламинат 8мм по стаите, гранитогрес в баня и кухня.
Аз само да питам, кой ти набута този котел в толкова малък апартамент, че и с подово?
Пускай го да топли навсякъде(махни тези термостати), ограничи леко потока към по-топлите помещения(балансираш ръчно) и му сложи стаен термостат с добра модулация, поне да си достига минимума.
Лазар, ти е казал къде ти е проблемът още в началото.
Окепазили са ти подовото.
Така си беше в нов апартамент. Нямам общо с цялата инсталация, невинен съм :D Тая зима мина почти, за другата ще знам какво ще се прави.
'Специалисти' ще да са го правили, пара са взели.
Бас държа, че подложката за ламината е стандартна, дано поне са сложили от онази еФтината, а не ХПС.
Само това да беше кусурът...