Здравейте,
имам следния проблем - в комплекса в който живея има монтиран хидрофор. Съответно в сутрешните и вечерните часове(когато повечето работещи хора се къпят) се включва. Предполагам проблема е, че в моментите когато се включи хидрофора - газовото котле решава да заработи на максимална мощност(най-вероятно от повишенотo налягане на водата). Ефекта е, че получаваш контрастен (адвенчър или както там му казват по хотелите ) душ. Всичките ми съседи с които съм говорил също се оплакват от рязката промяна в темпераурата на топлата вода.
Котлетата във всичките апартаменти са монтирани при строежа на сградата ~2008-2009 година и са марка Buderus, модел Logamax U052-24K (което пак си е един вид Бош, но не е кондензно).
Въпросът ми е следния - ако реша да сменя котлето с Bosch Condens 2500 WBC 28-1 (или WBC 24-1) - дали ще се реши проблема с топлата вода ?
От фирмата представител на Buderus за България идваха и казаха, че няма какво да се направи - какъвто и котел да сложа все ще го има проблема заради хидрофора... но все пак търся друго мнение (плаща им се от комплекса за всяко посещение, така че ми се струват пристрасни).
А и още нещо - колега от работата е с Bosch Condens 2500 и това са сметките му за миналите месеци (той живее в комплекс Елизиум, който също е с хидрофор, но каза, че никога не е имал проблем с променлива температура на топлата вода):
Моите сметки варират от 54лв. до 72лв(това за последните три-четири месеца през които парното не работи). Разликата е, че аз съм с бебе на 2 месеца и жената го къпе на 2-3 часа, а той живее само с приятелката си, но двамата обичат да се къпят доколкото ги познавам
Възможно ли е котлето да дава такава разлика в цената ?
Забравих да спомена, че варианта който предпочитам - едноконтурен котел с бойлер, не е възможен, защото котлето се намира в ниша в която място за бойлер няма